Augustis algab üle-Eestiline teaduspõhine loengutuur “Kuidas olla terve? Loomulikult!”

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

24. juuli 2020 kell 9:44



Täna kui räägime palju tervisest, aga mõtleme hoopis haiguste ja nende ravimise peale, soovitakse terviseloengus “Kuidas olla terve? Loomulikult!” rääkida terve olemisest ja tervise säilitamisest, kombineerides naturaalse ja teaduspõhise teemakäsitluse. Sündmus toimub augustis ja septembris 12 erinevas Eestimaa paigas, esinejateks dr Riina Raudsik, tervisenõustaja Reelika Kalmet ja mikrobioomi teadlane Johana Koppel.

 

Loengul leitakse vastused küsimustele:
• Kuidas saaksime haigestumist ennetada?
• Kuidas saab igaüks lihtsate igapäevaste valikutega oma tervist maksimaalselt toetada?
• Kas ja kuidas on võimalik säilitada tugev tervis ja kvaliteetne elu kõrge vanuseni?
• Mida räägivad tervise säilitamisest ja taastamisest värsked teadusuuringud?

 

Esinejad ja teemad:

Dr Riina Raudsik
“Keha terviklik käsitlus energiatootmise aspektist”

Loodus on meid kõiki loonud imelisteks energeetilisteks olevusteks, kes on igal eluhetkel võimelised end ise tervendama, kui me ainult selleks talle võimaluse anname.
Energiatootmise protsess on happe ja aluse vaheline „kähmlemine“ kehas ja haigeks jääme siis, kui energiatootmine on häiritud. Haiguste üks ja ainus põhjus on energiatootmise häire ehk liigne hapestumine.

Reelika Kalmet, Dr.OHHIRA® tervisenõustaja
“Tervise hoidmine ja mikrobioomi roll kehas”



Terve olemine on tegelikult lihtne. Räägime tervise alustaladest, sellest kuidas füüsilise keha tervis on seotud emotsioonide, tunnete, sisemiste pingetega ning sukeldume sügavamalt mikroobide maailma. Kes on need nähtamatud kaaslased meie elus, ilma kelleta ei oleks ka meid? Kuidas nad meid aitavad ning mil viisil opereerivad nad meie kehas?

Johana Koppel, TFTAK / Elsavie mikrobioomi teadlane
Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus (TFTAK)
“Kiudainete olulisus tervise ja terve olemise seisukohalt”

Kiudained aitavad hoida meie seedimise korras, soolestiku tervena ning kehakaalu normis. TFTAK-I teadlased on uurinud mikrobioomi ligi 10 aastat, et mõista, kuidas kiudained meie kõhubakterite tasakaalu mõjutavad. Seminaril anname põhjaliku ülevaate kiudainete olulisusest meie toidulaual. Millistest toitudest neid saame? Kuidas kiudained meie seedimisele ja soolestiku tervisele kaasa aitavad? Kuidas mõjutavad need meie mikrobioomi? Milliste teadmisteni on Eesti teadlased aastate jooksul jõudnud?

 

Loengud toimuvad:

11. august TALLINN
Tallinn Hotell Hestia Euroopa konverentsikeskus, 17:30

12. august RAKVERE
Rakvere Aqva Hotel & Spa konverentsikeskus, 17:30

13. august PAIDE
Paide Muusika -ja Teatrimaja väike saal, 17:30

18. august HAAPSALU
Baltic Hotel Promenaadi, 17:30

19. august KURESSAARE
Arensburgi Meedla Koda, 17:30

25. august PÕLVA
JK Lootos, 17:30

26. august VÕRU
Võru kino Kannel, 17:30

2. september PÄRNU
Strand SPA & Conference Hotel, 17:30

3. september VILJANDI
Sakala Keskus, 17:30

8. september TARTU
Asukoht täpsustamisel

9. september VALGA
Valga Kultuuri- ja Huvialakeskus, 17:30

15. september VIIMSI
Asukoht täpsustamisel

 

Loengute info Facebookis leiad SIIT.

Piletiinfo leiad SIIT.

Kohapeal on võimalik soetada Dr Riina Raudsiku raamatuid, Dr.OHHIRA® probiootilisi tervisetooteid, Elsavie mikrobioomi analüüsi ja kiudainesegusid ning enese turgutamiseks tervislikke suupisteid. Tasumine sularahas.

Pilt: terviseloeng

 

Toimetas Sander Soomaa

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.