Kuidas peatada migreenihood ilma retseptiravimiteta

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

7. juuni 2020 kell 16:27



Migreen on üks kurnavamaid ja piinavamaid tervisehäireid, mille all kannatab palju inimesi. Aga selle asemel, et kangete valuvaigistitega kontrollida sümptomeid, võiks hoopis püüda jõuda migreeni põhjusteni ja ennetada nende teket. Selles artiklis antakse mõned lihtsad nõuanded, mis võivad aidata looduslikul moel ravida või isegi ennetada migreeni, ilma et peaks jääma lootma kangetoimelistele retseptiravimitele.

 

Väldi toidus naatriumglutamaati ja teisi sarnaseid maitsetugevdajaid (MSG, monosodium glutamate, E620-E623), nitraate, aspartaami, sulfiide ja “looduslikke” ning sünteetilisi maitseaineid, mis võivad toimida migreeni vallandavate kemikaalidena.

Paljude inimeste puhul aitab ainuüksi nende lisaainete toidust väljajätmine oluliselt migreenide sagedust ja intensiivsust vähendada ning võib-olla isegi täiesti kõrvaldada. Kuna inimeste teadlikkus nende lisandite ohtlikkuse kohta suureneb, siis on toiduainetööstus hakanud neid maskeerima erinevate nimetuste taha nagu “pärmiekstrakt” ja “vürtsiekstrakt”. Veel sisaldavad potentsiaalselt kahjulikku vaba glutamiinhapet karrageen, maltodekstriin, odralinnas, pruun riisisiirup, piimapulber ning tekstureeritud valk (textured vegetable protein).

Toiduallergia on migreeni sage põhjustaja. Söö ohtralt toitainerikkaid toiduaineid, kuid väldi allergeene. Kõik potentsiaalselt migreeni vallandavad toidud, mille menüüst välja jätad, asenda täisväärtuslike mahepõllumajanduses toodetud toitudega, mis sisaldavad küllaldaselt fütotoitaineid, ensüüme, antioksüdante, vitamiine ning mineraalaineid. Need aitavad närvisüsteemil taastuda ja rikastavad keha toitainetega, mida vajad parima ter



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.