Saksa liidumaa keelas õpetajate ja õpilaste suhtluse Facebookis

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

22. oktoober 2013 kell 15:20



 

Saksamaal Rheinland-Pfalzi liidumaal keelati õpilaste ja õpetajate sõprus Facebookis, sest haridusametnike hinnangul häirib sotsiaalvõrgustikus üksteise fotode ja postituste nägemine nende professionaalset suhtlust.

 

Haridusministeerium teavitas koole uuest korrast selleks välja antud voldikus, vahendas The Local. Liidumaa andmekaitsevolinik Edgar Wagner põhjendas asjakohast otsust sellega, et koolide hariduslik roll ei sobi Facebooki ärimudeliga ehk ärieesmärkideks isiklike andmete kogumisega. Wagner märkis, et õpilastel ja õpetajatel on piisavalt muid võimalusi sidet pidada.

Ka teistes Saksamaa liidumaades kehtivad õpetajate ja õpilaste suhtlusele ranged reeglid. Baden-Württembergis on suhtlusportaalide kasutamine koolides keelatud. Schleswig-Holsteinis said õpetajad eelmise aasta lõpus keelu teatada hindeid ja kodutöid või teha klassiekskursioonide plaane Facebooki kaudu.

 

 

Allikad: ERR, The Local

Foto: Getty Images

 

Toimetas Ksenia Kask

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt