Eesti riik paneb paika terrorismivastase võitluse eesmärgid

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

13. november 2013 kell 18:27



Valitsus kiidab neljapäevasel istungil heaks Eesti terrorismivastase võitluse dokumendid, millega ajakohastatakse senine tegevuskava ning seatakse eesmärgid terrorismi ennetamisel ja tõkestamisel. 

 

Dokumentidega “Eesti terrorismivastase võitluse põhialused (2013)” ja “Eesti terrorismivastase võitluse tegevuskava (2013)” uuendatakse ja ajakohastatakse seniseid terrorismivastase võitluse põhialuseid ja tegevuskava, teatas valitsuse pressiesindaja BNS-ile. Samuti seab dokument terrorismivastase võitluse eesmärgid, millest lähtutakse terrorismi ennetamisel, tõkestamisel, avastamisel ja terrorismiga seotud hädaolukordade lahendamisel.

Seni kehtinud terrorismivastase võitluse tegevuskava koostati 2006. aastal, kuid seitsme aasta jooksul on maailmas aktuaalsed terrorismiohud muutunud. Toimunud on Eestit otseselt või kaudselt mõjutavad sündmused, näiteks Eesti jalgratturite vangistamine ja Liibanonis, Breiviki rünnak Norras. Seetõttu tuleb riigil üle vaadata ka terrorismivastase tegevuse põhisuunad.

Järjest tähtsamaks on muutunud tsiviilmissioonid terrorismi ennetamiseks, samuti sagenenud Eestit vahetult puudutanud pantvangi- ja piraadisituatsioonid välismaal, kübervaldkonna seos terrorismiga ning terrorismi rahastamine. Võrreldes varasema versiooniga ongi eelnimetatud teemad leidnud uutes terrorismivastase võitluse põhialuste ja tegevuskava dokumentides laiemat käsitlemist.

Terrorismivastase võitluse põhilaused kehtivad kuni siseturvalisuse arengukava heakskiitmiseni, kuid mitte kauem kui viis aastat. Siseturvalisuse arengukava valmides lisatakse sellesse ka terrorismivastase võitluse osa. Põhialuste ülevaatamine toimub valitsuse julgeolekukomisjoni terrorismivastase võitluse nõukogu ettepaneku alusel.

Uuendatud Eesti terrorismivastase võitluse põhialused ja selle tegevuskava on koostanud valitsuse julgeolekukomisjoni terrorismivastase võitluse nõukogu, mille koosseisu kuuluvad siseministeeriumi, justiitsministeeriumi, kaitseministeeriumi, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, riigikantselei, rahandusministeeriumi, välisministeeriumi, kaitsepolitseiameti, kaitseväe, teabeameti, maksu- ja tolliameti ning politsei- ja piirivalveameti esindajad.  Eelnõu on kiitnud heaks valitsuse julgeolekukomisjon.

 

Allikad: BNS, Vabariigi Valitsus

Pilt: 1.bp.blogspot.com

 

Toimetas Mariann Joonas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt