Ministeerium ostab miljoni eest Austraaliast lastevanematele õppeprogrammi

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

18. märts 2013 kell 9:05



 

Sotsiaalministeerium kavatseb kulutada ligi miljon eurot, et osta sisse Austraalia teadlase välja töötatud lapsevanemate koolitusprogramm ja see Eesti jaoks kohandada. Kriitikute arvates võiks lastekasvatamise õpetamiseks pigem koostööd teha Eesti teadlastega, kirjutas Eesti Päevaleht.

 

Kavatsus on juba sisse kirjutatud laste ja perede arengukava esialgsesse rakendusplaani, mille järgi on programmi jaoks kavas mitme aasta jooksul kulutada kokku 967 413 eurot. See on märkimisväärne summa võrreldes nii teiste arengukavas toodud tegevustega kui ka üldisemas kontekstis — kuuleme ju tihti, kui võimatu on riigil leida raha laste ja perede toimetuleku rohkem toetamiseks.

Ministeeriumi arengukavas on kirjas, et Austraalia teadlase Matthew Sandersi välja töötatud programm “Triple P” (Positive Parenting Programme; ee positiivse vanemluse programm) valiti välja, sest seda on juba mujal maailmas palju kasutatud ja edu saavutatud. Koolituse läbinud vanemad aga oskavat paremini oma lapsi kasvatada.

Telegrami lugeja, kas sina toetad ministeeriumi otsust?

 

Loe pikemalt: Eesti Päevaleht

 

 

Toimetas: Mariann Joonas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt