Alternatiivravi arstide hukkumine USA-s – kurb kokkusattumus või vandenõu?

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

21. juuli 2015 kell 21:04



USA-s on lühikese aja jooksul segastel asjaoludel hukkunud juba viis holistlikke teraapiad kasutavat arsti ning sama palju on ootamatult kadunuks jäänud. Juhtumite puhul on püütud leida selgitusi ja põhjuseid, kuid nende inimeste hukkumine ja kadumine on tekitanud ka palju küsimusi ja vandenõuteooriaid. Üks asjaolu, mis neid arste ühendab, on see, et nad kõik on võtnud sõna farmaatsiatööstuse ja vaktsineerimise vastu.

 

19. juunil leiti Chimney Rocki asulas jõest Jeff Bradstreeti surnukeha kuulihaavaga rinnas. Kohalike politseiametnike sõnul näis, nagu oleks tegemist enesetapuga, kuid paljude arvates on see väide kahtlane. Bradstreet oli laialt tuntud oma töö tõttu autismi ja vaktsineerimise seoste uurimise valdkonnas. Tema tööd on püütud naeruvääristada ja ümber lükata, kuid Bradstreet – autistliku lapse isa ja meditsiinidoktor – on öelnud, et autism on talle meditsiini kohta õpetanud enam, kui meditsiinikool seda tegi. Bradstreeti surma asjaolud teeb kahtlasemaks see, et veidi enne tema surma teostas FDA (US Food and Drug Administration) Bradstreeti kabinetis läbiotsimise. Bradstreeti lähedased on korraldanud ühisrahastusplatvormi GoFundme kaudu korjanduse, et uurida tunnustatud arsti surma asjaolusid.

Samal päeval leiti Mehhikos kolme arsti ja nende advokaadi surnukehad. Ametnike sõnul võttis relvastatud grupp mehed pantvangi Mexico City ja Acapulco vahelisel kiirteel. Lähedaste sõnul ei kuulu leitud surnukehad aga sugugi neile meestele ning arstid Raymundo Tepeque Cuevas, Marvin Hernández Ortega, José Osvaldo Ortega Saucedo ja nende advokaat Julio César Mejía Salgado on endiselt ebaselgetel asjaoludel kadunud.

 

Ühe päeva jooksul hukkub kaks kiropraktikut

21. juunil, mida USA-s tähistatakse isadepäevana, leiti Florida idarannikul surnuna kaks kiropraktikut. Bruce Henendal leiti tema seisvast autost ilma ühegi märgita võimaliku autoõnnetuse kohta. Ta oli naasnud sportimast, kuid teda teadnud inimeste sõnul oli Harvardi ülikoolis toitumisteadlase kraadi omandanud terapeut väga heas vormis ja terve. Mis asjaoludel mees suri, ei ole teada. Samal päeval leiti 33-aastase Baron Holti surnukeha. Holt oli tunnustatud ja armastatud terapeut, kes oli hea tervise juures ning kelle karjäär oli tõusuteel. 2012. aastal oli ta USA olümpiameeskonna saatjaks Londoni olümpiamängudel ja tema klientide hulka kuulusid paljud tunnustatud sportlased. Holti surma põhjuste osas on info taas väga napp: võttes arvesse mehe head karjääri, sügavat usklikkust ning mahajäänud 3-aastast tütart, on ebatõenäoline, et tegemist oli enesetapuga. Huvitaval kombel elas Holt Põhja-Carolina osariigis, kust leiti vaid mõni päev varem Bradstreeti surnukeha.

26. juunil teatati Patrick Fitzpatricki kadumisest. Mees oli teel Põhja-Dakota osariigist Montanasse, kus ta külastas tihti oma poega. Fitzpatricku auto ja treiler leiti teeservast, kuid mehest endast ei olnud jälgegi. Kohalik uudisteportaal kirjutas mehe kadumisest 5. juulil, kuid arvatakse, et ta on kadunuks jäänud mitu päeva varem.

 

Lõuna-Florida “Ema Teresa“ julm mõrv

29. juunil leiti oma kodust mõrvatuna armastatud holistlik terapeut Theresa Sievers. Naise kolleegide sõnul oli tema hüüdnimeks “Lõuna-Florida ema Teresa“. Naise abikaasa ja lapsed olid reisinud Connecticuti osariiki perekonna kokkutulekule. Pärast kaks nädalat kestnud mõrvauuringuid kinnitasid ametnikud, et tegemist oli sihipärase rünnakuga ning kui selle mõrva üksikasjad avalikkuse ette tulevad, siis “kirjutatakse selle kohta raamatuid ja tehakse filme“. Väidetavalt oli tegemist võika vaatepildiga ning mõrvarelvaks oli haamer.

Samal päeval jäi kadunuks pulmonoloog Jeffrey Whiteside, kes oli eelkõige tuntud selle poolest, et oli edukalt ravinud kopsuvähki. Mees veetis perega puhkust ning kadus jäljetult peale seda, kui jalutas abikaasaga peetud vaidluse järel perele kuulunud jahi juurest minema. Meest on juba kaks nädalat otsitud paljude inimeste, jälituskoerte ja isegi droonide abiga, kuid tema kadumise põhjustele ei ole sugugi lähemale jõutud.

Viies holistlik alternatiivravi terapeut, kes paari nädala eest traagilisel kombel hukkus, on osteopaat Lisa Riley. Kõigest 34-aastane naine leiti oma kodust Northamptonist kuulihaavaga peas. Naisest jäi maha 9-kuune laps.

 

Skeptikute sõnul on tegemist vaid paranoidse pressi poolt ülespuhutud looga. Osa neist arstidest ei olnud vaid alternatiivravi arstid. Henendali puhul pakutakse võimaluseks enesetappu ning Holti puhul aneurüsmi. Teisest küljest on välja toodud, et mitu neist arstidest olid tuntud oma vaktsiinivastase hoiaku poolest. Bradstreet aitas sadu autismiga lapsi enda loodud programmi abil, mis aitas kehast eemaldada raskemetalle ja teisi kahjulikke toksiine. Kadunud ja mõrvatud arstide juhtumeid ühendab ka see, et perekonnaliikmed süüdistavad ametivõime ebapiisavas ja mitte läbipaistvas tegutsemises. Kas tõde on ühel või teisel poolel, seda näitab aeg. Jääb üle vaid loota, et nende juhtumite suure kella külge panemine aitab ehk ülejäänud pühendunud alternatiivravi arstide elu hoida.

Teema võeti üles ka The Richie Allen Show´s, kus Dr Rima Laibow süüdistas arstide surmas korrumpeerunud ravimitööstust:

 

Allikad: Health Nut News, Autism Investigated, All News Pipeline, HNN 2, HNN 3, ANP 2, Post Crescent

Foto: iStock.com

 

Toimetas Katrin Suik



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt