Koroonapettus: Indias leviv must seentõbi on põhjustatud mh ebahügieenilistest maskidest

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

28. juuli 2021 kell 15:55



Foto: Kateryna_Kon / Adobe Stock

Ülemaailmne koroonapettus ja meditsiini terrorism inimkatsete näol nõuab üha rohkem uusi ohvreid võltspandeemiast tingitud “ravist” ja piirangutest. Mukormükoos ehk “must seen” on Indias nõudnud enam kui 4300 inimelu üha suurenevas pandeemias, mis mõjutab peamiselt COVID-19 patsiente, teatab BBC. Kuigi mõnede ekspertide hinnangul pole sellel ohtlikul nakkusel mingit seost maskidega, arvab üha enam meditsiiniasjatundjaid, et ebahügieenilised maskid ja halvasti ventileeritud ruumid võivad olla haigust soodustavad tegurid, vahendab Business Standard.

 

See uus ohtlik nakkus on tuvastatud üle 45 000 inimesel, teatas India terviseminister Mansukh Mandaviya. Ametlikel andmetel mõjutab mukormükoos nina ja silmade piirkonda ning vahel ka aju ning see lööb tavaliselt välja 12–18 päeva pärast Covidist paranemist, ligi pooled nakatunutest on need, kes on endiselt ravil.

See tähendab, et haigus, mis tekitab näole koledaid muljumislaike ja paistetust, levib ainult nende inimeste seas, kes on n-ö maskikandjatest koroonapatsiendid halvasti ventileeritud India haiglates, kelle peal tehakse inimkatseid steroidide süstimisega.

Indraprastha Apollo haiglate kõrva-nina-kurgu vanemkonsultandi dr Suresh Singh Naruka sõnul on musta seene tekke peamine tegur “steroidide ebamõistlik kasutamine”.

“Teiseks arvan, et mittehügieeniline praktika, nagu näiteks maskide pikaajaline kandmine neid pesemata või viibimine halvasti ventileeritud ruumides on mukormükoosi päästik,” ütles ta.

Mukormükoosi esineb sagedamini nende inimeste seas, kelle immuunsus on vähenenud COVID-i, diabeedi, neeruhaiguste, maksa- või südamehaiguste, vanusega seotud probleemide või autoimmuunhaiguste, näiteks reumatoidartriidi ravimitega

Palun oota...
TEGEMIST ON TASULISE ARTIKLIGA, EDASI LUGEMISEKS PALUN VALI MAKSEMEETOD


Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt