Ajatu: Mikrolaineahi hävitab kasulikud toitained, jättes alles tühjad kalorid

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

24. mai 2016 kell 10:03



 

Oleme Telegramis 3,5 aasta jooksul avaldanud üle 6000 artikli ja pakume aeg-ajalt mõningaid neist ülelugemiseks. Tänane “Ajatu” ilmus esimest korda 14. märtsil 2013.

Mikrolained laastavad toidu väärtuse, hävitades kõik vitamiinid ja fütotoitained, mis ennetavad haigusi ning hoiavad tervist. On leitud, et mikrolained hävitavad näiteks brokolis 98% vähivastastest toitainetest.

 

Selleks, et seda mõista, on oluline aru saada vitamiinide ning fütotoitainete olemusest. Need on õrnad molekulid, mis hävivad kergesti näiteks kuumusega – seetõttu on toored taimetoidud palju suurema toitainetesisaldusega kui kuumutatud toidud. Karotenoidid, antioksüdandid, vähivastase toimega diindolüülmetaan, mida sisaldab näiteks brokoli, ning antotsüaniidid on kõik ühendid, mida mikrolained väga kergesti kahjustavad.

 

Mikrolaineahi hävitab toidu rakutasemel

Mikrolaineahjus küpsetamine on kõige halvem meetod toitu valmistada, sest see kiirendab veemolekulide liikumist mis tahes toidu sees, mida valmistad, põhjustades sel moel kuumuse teket seestpoolt välja suunal. Sel moel lõhustatakse rakutasandil toidu molekulaarne koostis, sealhulgas ka vitamiinid ja fütotoitained. Mikrolaineahjust tulnud toit ei ole mitte ainult „surnud“ toit, vaid see on sõna otseses mõttes molekulaarsel tasandil laiali lammutatud ja alles on vaid tühjad kalorid, kiudained ning mineraalid. Vitamiinid ja fütotoitained on põhimõtteliselt täielikult hävinud.

Igaüks, kes julgeb väita, et mikrolaineahjus valmistatud toit on tervislik, on lihtsalt täielik võhik toitumises. Kui mõne köögivilja puhul suurendab selle töötlemine mõningate toitainete omastatavust (aurutamine, kerge õlis kuumutamine), siis mikrolaineahi ainult kahjustab toitu.

 

Ära lase ennast toidu välimusest petta

Mikrolaineahjus toidu valmistamise kõige petlikum külg on see, et pealtnäha ei ole toidus tekkinud mingeid muutusi, kuid rakutasemel on toimunud justkui tuumasõda. Kui sul oleks võimalus näha mikrolaineahjust tulnud toitu läbi võimsa mikroskoobi, siis sa ei sööks seda enam kunagi, sest mõistaksid, millise toitainelise tühermaaga on tegu.

Kõige tervislikum on suurt osa taimseid toite süüa toorelt. Mõne toidu puhul on kasulik seda veidi aurutada, kergelt õlis kuumutada või grillida. Grillimise puhul aga tuleks vältida kõrbema laskmist, sest kõrbenud osad sisaldavad kantserogeenseid mürke.

Mikrolaineahju pikaajaline kasutamine soodustab kroonilisest toitainete puudusest tulenevate haiguste teket – diabeeti, luustikuhaigusi, vähki, ajufunktsiooni langust, südame-veresoonkonna haigusi ning muid terviseprobleeme.

 

Kiirgusallikas

Lisaks toidu väärtuse hävitamisele on mikrolaineahi ka väga suur kiirguse allikas. Mikrolaineahju elektromagnetväli on seadmest 3 cm kaugusel 1000–200 mikroteslat (μT). Tervisekaitse seisukohalt on lubatud norm vaid 0,1 μT. Nende seadmete puhul algab tervishoiu seisukohalt ohutu piirkond alles ühe meetri kauguselt.

Võimsad mikrolaineahjud, mis genereerivad töötamisel väga tugevat elektromagnetvälja, peaks hoidma inimestest vähemalt kaks meetrit eemal. Mikrolaineahi on arvatavalt võimsaim kodumasin ja võimsaim kiirgusallikas. Et aja jooksul ahjuukse tihend vananeb ja sellesse tekivad praod, siis suureneb kiirgusoht juba pärast mikrouuni paariaastast tööperioodi.

 

Allikad: Natural News, Loodusajakiri

Toimetas Katrin Suik

 

Fotod: bigstock.com, sorendreier.com



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt