10 unustatud vaimset tõdemust laste kasvatamise kohta

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

15. mai 2022 kell 9:35



Kas me oskame kasvatada õnnelikke lapsi, kes ühiskonda paremaks ja tervemaks muudavad? Saavad meie lapsed ikka praegusel pingelisel ajal piisavalt meie tähelepanu ja hoolt, et nendest sirguksid tasakaalukad, rahumeelsed ja empaatiavõimelised täiskasvanud?

 

2016. aasta märtsis Tartus noorte kaakide poolt oimetuks pekstud mees avaldas tol korral Postimehes vihase kirjatüki asemel empaatilise arvamusloo selle kohta, mida temaga toimunu nii eraelus kui ka ühiskonnas peegeldab.

Tema loost jäi kõige tugevamalt kõlama sõnum, et peame mitmel tasemel pöörama enam tähelepanu laste kasvatamise kvaliteedile. Väärtustades ja toetades lapsest täiskasvanuks kasvamise kõiki etappe, anname parima panuse tervema ühiskonna loomiseks.

Toetades seda seisukohta, toome teieni psühholoogiaprofessor Frank M. Wandereri mõtted, kuidas aidata lastel kasvada.

Enamik meist on kogenud seda müstilist tunnet, kui meie juurde saabuvad külalised seni tundmatust maailmast. Need erilised külalised on tegelikult meie oma lapsed. Me armastame neid ning oleme rõõmsad, et nad on meiega, kuid suurem osa meist ei aktsepteeri neid nii, nagu peaksime. Lapsed ei saa meilt seda austust ja aukartust, mida universumi sügavusest saabunud rändajad ära teeninud on. Selle asemel näeme neid kui oma isiklikku omandit ning püüame nei

Palun oota...
TEGEMIST ON TASULISE ARTIKLIGA, EDASI LUGEMISEKS PALUN VALI MAKSEMEETOD


Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt