Tervendav enesearmastus: Mõtted ja toit kui kõige tõhusam dieet

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

30. aprill 2017 kell 19:59



Rahvusvahelise bestselleri “Tervenda end ise“ autor Louise Hay on juba aastakümneid muutnud inimeste elu paremaks, õpetades neile, kuidas vabaneda piiravatest uskumustest. Kirjastuselt Pilgrim äsja ilmunud “Tervendav enesearmastus. Mõtted ja toit – kõige tõhusam dieet” valmis koostöös Louise’i ning tema loodustervise ja toitumise ekspertide Ahlea Khadro ja Heather Dane’iga ning selle raamatu eesmärk on avaldada lugejatele nende tervise, õnnelikkuse ja pikaealisuse tõeline pale ehk tutvustada toiteainerikast elustiili.

 

Erinevalt paljudest teistest terviseteemalistest raamatutest, mida sa oled lugenud, hoiab see raamat eemale moeröögatustest, trendidest ja dogmadest, et tuua lugejateni lihtne, kuid samas põhjalik süsteem oma keha, vaimu ja meele tervendamiseks, mis on sama leebe kui oma meele muutmine. Louise, Ahlea ja Heather näitavad sulle, kuidas viia oma tervis, tujud ja energia järgmisele tasandile. Avaldame lugemiseks raamatu eessõna.

20158

Foto: pilgrim.ee

 

Alusta omaenda armastuslugu

88-aastaselt saan ma öelda, et tervis ja õnn on minu elu tähtsaimad alustalad.

Paljud teist, kes on mu raamatuid lugenud, teavad, et mu lapsepõlv oli keeruline ja suurema osa oma elust ei saanud ma nautida raha ega hariduse hüvesid.

Aga siis avastasin ma midagi, mis muutis mu elu ja tervise kulgu – uskumuse, et iga mõte, mida me mõtleme, loob meie tulevikku. See väike idee muutis kogu mu elu. Ma avastasin, et kui ma suudan luua rahu, tervist ja harmooniat oma peas, suudan ma sedasama tekitada ka oma kehas ja oma maailmas.

See raamat ei räägi viimastest trendidest või moeröögatustest. See räägib sellest, kuidas luua elu, mis sind toidab ja toetab. Selles raamatus tutvustame sulle viise, kuidas ennast rohkem armastada. Me tutvustame iidseid tervenemise tarkuseid, mis sobivad kokku sinu kiire elutempoga. See raamat aitab sul õppida, et sina oled tähtis. Kuskil kogu selle stressi, müra ja lõputute tegevusnimekirjade vahel on ruumi ka iseendale. Minu kaasautorid ja mina näitame sulle, kuidas teha nii, et sa tunneksid ennast hästi nii praeguses hetkes kui ka kauges tulevikus.

Aastate jooksul olen ma avastanud enda jaoks ajatud elu, õnne ja tervise põhitõed. Ma jagan neid sinuga nüüd ja praegu, sest need aitavad luua baassüsteemi raamatule, mida sa praegu käes hoiad.

MINA USUN
● Elu on tegelikult kohutavalt lihtne. See, mida me anname, seda saame ka tagasi. Iga mõte, mida me mõtleme, loob meie tulevikku.
● Kõik on vaid mõte ja mõtteid saab muuta. Ma usun, et sama käib ka sinu tervise kohta.
● Me loome iga nii-öelda haiguse oma kehas ning meie käes on võim muuta oma mõtteid ja nendest vabaneda.
● Vimmast ja negatiivsetest mõtetest vabanemine aitab saada lahti ka kõige “ravimatumatest“ tervisehädadest.
● Kui sa ei tea, mida teha, siis keskendu armastusele. Enda armastamine teeb sul meele heaks ja hea tervis põhineb heal enesetundel.
● Kui me ennast tõeliselt armastame, siis läheb kõik meie elus joonde, kaasa arvatud meie tervis.

See raamat on armastuslugu. See räägib enda armastamisest kui tervise, õnne ja pikaealisuse allikast. Jah, sa leiad siit nõuandeid, menüüsid, retsepte, afirmatsioone ja harjutusi, mis on aidanud mul terve oma elu jooksul püsida terve, vilgas ja tugev. Aga lisaks sellele on siin peidus ka palju enam – selle imelise teekonna jooksul õpib sinu süda armastama ja toetama sind täiesti uuel moel.

Aastate jooksul olen ma õpetanud viise, kuidas negatiivsetest mõtetest vabaneda ja asendada neid positiivsete afirmatsioonidega. Kuidas andestada ja vimmast vabaneda. Kuidas õppida ennast tõeliselt armastama. Kuidas töötada peegliga. Need, kes on minu juhtnööre järginud, on muutnud oma elu paremaks. Nüüd on aeg astuda järgmine samm.

Mitmed inimesed on mulle öelnud: “Sa näed nii noor ja vilgas välja,“ või “Ma tahan vanemaks saades olla sama terve kui sina.“ Selles raamatus jagan ma sinuga kõike seda, mida ma ise järgin ja teen. Minu jaoks on see järgmine samm mõtete muutmise teekonnal. Muuda oma elustiili nii, et see keskenduks armastuse kaudu sinu keha toitmisele ja tervendamisele.

Mulle on alati meeldinud õppida uusi asju ja ma usun, et iga käsi, mis mind puudutab, tervendab mind. Tänu sellele olen leidnud palju imelisi inimesi, kes teevad kohutavalt tähtsat tööd, ning mulle meeldib oma kogemusi kogu maailmaga jagada. Näiteks aastad tagasi kohtusin ma Esther ja Jerry Hicksiga (kes levitavad ebamaise entiteedi Abrahami õpetusi). Nad tegid fenomenaalset tööd, kuid nende
väga lojaalne publik oli suhteliselt väike. Ma tahtsin, et võimalikult paljud inimesed saaksid nendest teada. See võttis küll kaks aastat aega, kuid nüüd, kümme aastat hiljem, hõlmab nende publik tervet maailma.

Selles raamatus tutvustan ma kahte inimest, kes muutsid minu elu – Ahlea Khadro ja Heather Dane. Ma soovin, et nad muudaksid ka sinu elu, kui sa vaid lased neil seda teha. Selles raamatus jagame kolmekesi sinuga seda, mida ma teen, et tunda ennast töötades, reisides ja aktiivset seltskonnaelu elades hästi. Mõned saladused, mida ma sinuga jagan, on sulle uued, samas kui teised tuletavad sulle meelde seda, mida sa juba tead, kuid mida tasub endale üha uuesti korrata.

Kui ma vaatan tagasi ja mõtlen sellele, miks ma ennast 88-aastaselt nii hästi tunnen, siis ma usun tõsimeeli, et see tuleneb sellest, kuidas ma elan oma elu. Mu mõtted hommikust kuni selle hetkeni, kui ma lähen magama, moodustavad peamiselt positiivsete afirmatsioonide voo. Ma usun südamest, et elu armastab mind ja kõik, mida ma vajan, tuleb minuni õigel ajal. Lisaks sellele usun ma, et olen üks suur, tugev ja terve tüdruk! Selle, et mu mõtted tõeks saaksid, jätan ma elu hooleks.

Kui sa oma mõtlemist ja uskumusi suunad, siis hakkab armastus sinus vabalt voolama. Kui sa endasse tõmbud, siis see kõik peatub. Kas sa mäletad millal sa viimati olid armunud? Sinu süda pakatas rõõmust – see tunne, mis sind valdas, oli kohutavalt kaunis. Sama käib ka enesearmastuse kohta, ainult et kui sa kord leiad selle armastuse, siis ei soovi sa sellest enam kunagi lahti öelda. See jääb sinuga kogu ülejäänud eluks, mistõttu tasub pingutada, et luua võimalikult hea suhe iseendaga.

Ma nautisin väga koostööd Ahlea ja Heatheriga ning ma tean, et ka sina naudid seda sama palju kui mina.

 

Louise Hay

 

Allikas: Louise Hay, Ahlea Khadro, Heather Dane “Tervendav enesearmastus. Mõtted ja toit – kõige tõhusam dieet” (Pilgrim, 2017)

Fotod: pilgrimbooks.ee, Dreamstime



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt