Kliimapettus mureneb? Rootsi eemaldub Agenda 2030 rohelistest eesmärkidest

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

31. oktoober 2022 kell 14:10



Foto: Wikipedia Commons + Canva

Möödunud nädalal teatas Kanada Alberta provintsi värskelt valitud peaminister Daniella Smith konkreetselt, et ütleb “ei” Klaus Schwabi WEF-ile ning vabandas avalikult ka riigi survestatud koroonameetmete eest. Nüüd on Rootsi uus peaminister Ulf Kristersson teatanud, et ei toeta roheliste kliimapoliitikat. Ta likvideeris kiiresti kogu kliima- ja keskkonnaministeeriumi, mis tähendab, et esimest korda 35 aasta jooksul puudub Rootsil konkreetne kliimaministeerium. Osa poliitikuid on nüüd mures, et maailm laguneb ilma bürokraatide rahastamiseta, kes teesklevad, et neil on võime piisava rahapanusega ilmatsükleid muuta.

 

Klaus Schwabi plaanid Agenda 2030 osas on ohus

„Keskkonnaküsimused seatakse ebasoodsasse olukorda samal ajal, kui meil on Rootsis suur väljakutse bioloogilise mitmekesisuse ja metsanduse vallas,“ ütles Stockholmi ülikooli professor Karin Bäckstrand. “Me ei saavuta Agenda 2030 bioloogilise mitmekesisuse eesmärke”.

Demokraatide liider Ebba Busch saab uueks energiaministriks ja 26-aastane liberaal Romina Pourmokhtari töötab kliima- ja keskkonnaministrina. Rahvuskonservatiivsed Rootsi Demokraadid ei toeta eesmärki saavutada nullheite taset.

Selle asemel seab uus valitsus esikohale tuumaenergia algatused, mis muudavad olemasolevate tuumajaamade sulgemise üha keerulisemaks, kasutades samal ajal uute tuumaelektrijaamade ehitamiseks 36 miljardit eurot. Uus valitsus kaalub ka kahe viimasel aastal tegevuse lõpetanud tuumaelektrijaama taasavamist. Veel üks näide sellest, kuidas Agenda 2030 ja Schwabi plaan maailma muuta ebaõnnestuvad.

Mis on Agenda 2030 ehk ÜRO säästva arengu tegevuskava 2030, loe SIIT.

 

Allikas: armstrongeconomics.com

 

Tõlkis Hando Tõnumaa

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt