Briti parlamendihoonest leiti kokaiini jälgi

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

16. juuli 2013 kell 14:09



Paar päeva tagasi leiti Briti parlamendihoone tualettruumidest keemiliste proovide tulemusel jälgi kokaiinist.

 

Tõendeid kokaiini kasutamisest leiti tualettruumidest WC-pottide kaantelt, föönidelt ja ka parlamendiliikmete kabinettidest. Enamik nendest ruumidest on turvatud ning tavainimesed ja külalised sinna ei pääse.

Narkootikumide kasutamise avastas Briti päevalehe The Sun salajane ajakirjanikest meeskond, kes kasutas testimisel spetsiaalseid kokaiini indikaatoreid, millele ilmuvad sinised plekid, kui neid hõõruda pindadel, mille peal on olnud kokaiini. Samu indikaatoreid kasutavad ka politseinikud ja tolliametnikud. Samuti leiti uuritud pindadelt kraapimisjälgi, mis viitavad kokaiinitriipude tegemisele.

The Suni reporterite sõnul koristatakse parlamendihoone tualettruume regulaarselt ning järelikult oli kokaiini tarvitatud vaid mõni tund enne testide tegemist.

Kõik inimesed ja parlamendiliikmed, kes hoonesse sisenevad, peavad läbima samasuguse turvakontrolli nagu lennujaamades. Alates 2010. aastast on majja sisenejatelt kolmel korral konfiskeeritud kanepit, kuid mitte kunagi ühtegi muud narkootikumi.

“Parlamendihoone on avalik asutus, me võtame aastas vastu üle miljoni külastaja, kellel on kas otsene ligipääs nendesse ruumidesse või võivad nad neid külastada koos saatjaga,“ kommenteeris juhtumit üks parlamendisaadik ja lisas, et on sobimatu jälgida seda, mis toimub tualettruumides. Parlamendisaadik ütles veel, et kahjuks on peaaegu võimatu tuvastada, kes on selle juhtumiga seotud. “Turvakontroll on keskendunud sellele, et ära hoida võimalust, et keegi saaks hoones teisi vigastada, mitte narkootikumide otsimisele.“

2005. aastal leidis üks Saksa telekanal Brüsselis Euroopa Parlamendi hoone 41 tualettruumist samuti kokaiinijälgi.

The Suni leitud tõendid on üle antud ametnikele, kes asja edasi uurivad.

 

Allikad: David Icke’i koduleht, Daily Mail, YNaija.com, The Sun

Fotol Suurbritannia parlamendihoone (www.gordonbanks.info)

 

Toimetas Stinne Loo

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt