Sundmõtted spordist võivad kahjustada suhteid

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

10. september 2013 kell 13:28



Eksperdid hoiatavad vanemaid, et kinnisideeline keskendumine mistahes spordialale võib lapsi eemale peletada mängimisest ja kahjustada suhteid, vahendab ERR-i teadusuudiste portaal.

 

Alabama ülikooli inimuuringute dotsendi Sandra Simsi sõnul võivad liigsed püüded viia negatiivsete tulemusteni siis, kui vanemad ei tunne oma laste mängudest enam rõõmu, vaid muutuvad üliagaraks laste võimete forsseerimisel.

Noorsportlastel peab olema täidetud kaks vajadust, nendeks on väärtolemise tunne ja kiitus ning niisamuti ka lõbu, sest sporti kui töösse suhtudes jätavad nad treenimise lihtsalt pooleli. Konfliktid tekivad siis, kui me ei suuda teha vahet sellel, mida me tahame oma lastele ning mida ise minevikus soovisime.

Sporditegemine võib tekitada probleeme ka täiskasvanud inimeste elus ning kui sport hakkab segama perekondlikke koosviibimisi või muudab inimese vägivaldseks, on aeg teha piiranguid.

 

Allikas: ERR Teadus

Loe lisaks: Med India

Foto: fitfutures.com.au

 

Toimetas Mariann Joonas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt