Südamlik lugu: politseinik ulatas arreteerimise asemel abikäe

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

26. oktoober 2013 kell 9:01



Lõuna-Florida politseinik Vicki Thomas kutsuti septembri lõpus välja, sest toidupoes oli toimunud vargus. Jessica Robles oli ostukeskusest käruga välja jalutanud ja ligi 300 dollari suuruse arve tasumata jätnud. Kui Thomas naisega vestlema hakkas, selgus, et too on kolme lapsega töötu üksikema, kes ei suutnud oma lapsi toita. 

 

Roblesil polnud eelnevalt ühtegi õigusrikkumist, nii et politseinikul, kes juhuslikult ka ise üksikema oli, hakkas temast kahju. Thomas ei vahistanud varastamisega vahele jäänud naist, vaid algatas väärteomenetluse ja läks seejärel koos Roblesiga poodi, et talle 100 dollari eest söögipoolist osta. Lisaks rääkis politseinik Roblesile toidupankadest ja kiriklikest programmidest, kust ta võik toetust saada ning viis ta pärast ostude sooritamist ka politseiautoga koju.

Thomas kommenteeris oma tegu: “Ma tegin otsuse osta talle toiduaineid, sest tema vahistamine poleks lahendanud tema laste nälgimise probleemi.“ Samuti lisas naine, et oleks võinud ilma oma perekonna toetuseta olla sama hullus seisus, kui oli Robles. Abivalmis politseinik tahtis tasuks vaid üht – nimelt palus ta, et kui naine saab jalad alla, siis aitaks ta samuti kedagi hädast välja.

Kuigi politseinik oma lugu palju ei levitanud, sai juhtunu meedias palju kajastust ning ka teised hakkasid Roblesile raha ja toitu koguma. Lõpuks koguti talle 700 dollarit, mida poes kulutada ning naisele pakuti ka tööd kliendiabina, mille ta ka rõõmuga vastu võttis.

 

 

Allikad: WSVN, ABC Local, Daily Mail, CNN

Foto: ekraanikuva

 

Toimetas Marlen Laanep

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt