Eestis toodavad kaks ettevõtet mehitamata droone

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

21. detsember 2013 kell 10:12



Eestis mehitamata õhusõidukeid arendavad ja tootvad kaks ettevõtet peavad loomulikuks, et Euroopa Liidu kaitsepoliitika tähtsustaks just nende tegevusala, vahendas “Aktuaalne kaamera”. Kaitseministeeriumi andmetel on Threod Systems ja Eli ainukesed Eesti ettevõtted, kes arendavad kaugjuhitavate õhusõidukite tehnoloogiat just riigikaitse otstarbel.

 

“Meie silmapaistavamad asjad on vast see, et oleme saanud oma väiksemad mehitamata õhusõidukid (UAV) sellisesse konditsiooni, et lennata nendega Lõuna-Afganistanis. Meie eelmise aasta käive tuli suurusjärgus 900 tuhat eurot, mis on selle äri juures suhteliselt väike mastaap, aga kõik oma müügitulu paneme me arendusse,” selgitas firma Threod Systems tegevjuht Sten Reimann.

Mehitamata õhusõidukeid saab kasutada väga mitmeks otstarbeks: nendega saab valvata riikide piire ja otsida kadunud inimesi, sõjanduses on inimestest priid õhusõidukid vajalikud näiteks vaenlase vastu luuramiseks või ümberpiiratud sõduritele moona tarnimiseks.

Teine Eestis tegutsev mehitamata õhusõidukite ehk droonide tootja Eli on tegutsenud juba 10 aastat ning ekspordib oma toodangut mitmel pool maailmas.

Eesti tootjad näevad mehitamata õhusõidukite tehnoloogia arengus suurt potensiaali ja peavad Euroopa Liidu kõrgendatud tähelepanu sellele valdkonnale loomulikuks.

 

 

Allikas: ERR

Loe ka: Eesti Päevaleht

Foto: U.S. Air Force / Brian Ferguson

 

Toimetas Mariann Joonas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt