Lastespetsialistid: lastel on liiga vähe võimalusi ühiskonnas kaasa rääkida

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

14. jaanuar 2014 kell 14:27



Statistikaamet esitles täna kogumikku “Laste heaolu”, millest selgub muu hulgas, et lastel on vähe võimalusi oma arvamust avaldada ning kõige vähem võetakse laste arvamust kuulda ühiskonnas laiemalt.

 

Kogumikus “Laste heaolu” tutvustatakse laste kasvukeskkonda ja elutingimusi, perekoosseisu, majanduslikku olukorda, vaba aja veetmise võimalusi, hariduse ja tervisega seotud küsimusi, antakse ülevaade turvalisusega seonduvast, kirjeldatakse sotsiaalkindlustussüsteemi ja hoolekandemeetmete võimalusi laste toetamisel ning käsitletakse laste ühiskonna elus osalemise võimalusi ja lapsevanemaks olemisega seotud probleeme ja hoiakuid.

Tartu ülikooli sotsiaaltöö ja sotsiaalpoliitika õppetooli dotsent Dagmar Kutsar rääkis ETV saates “Terevisioon”, et kaua aega ei ole aru saadud, et lapsed on ühiskonna omaette osa.

Õiguskantsleri kantselei laste õiguste osakonna nõunik Andra Reinomägi ütles, et võimaluse pakkumine kaasa rääkida tema enda elukeskkonda puudutavas annab lapsele kindlustunde, et tema arvamus on oluline ja ta on ühiskonna liikmena oluline. Samas võtab ta ka siis natuke ka vastutuse selle eest, milline tema elukeskkond on.

 

Allikad ja lisalugemist: ERR, Statistikaamet

Foto: parade.com

 

Toimetas Mariann Joonas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt