Kõrghoone põleng Hiinas juhtis taas tähelepanu 9/11 ametliku versiooni vasturääkivustele

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

17. juuni 2015 kell 11:09



fire-2.si

Foto: ekraanikuva

Oleme varem kirjutanud juhtumitest üle maailma, kus tulekahju on räsinud pilvelõhkujaid, mis on ometigi püsti jäänud, esitades väljakutse 9/11 ametlikule versioonile. Nüüd saab pikaaegse põlengu järel püsti jäänud kõrghoonete nimekirja lisada ka hiljuti Hiinas põlenud hoone. Tegu on aprilli alguses Shanxi provintsis toimunud intsidendiga, mida kajastas ka Hiina ametlik uudisteagentuur Xinhua.

 

Juhusliku mööduja filmitud põleng kestis vähemalt kolm tundi, kuid räsitud hoone jäi siiski püsti. Videost võis näha, et hoonest lahvatab välja paksu tumedat suitsu ning leegid neelavad maja hetkega. Paraku on tänaseks juhusliku mööduja filmitud kaadrid, mis näitasid väga suurt põlengut, Youtube´ist eemaldatud ja saadavad on vaid Hiina kesktelevisiooni salvestus, mis näitab õnnestust suurema kontrolli all hoituna. Ametlikel andmetel hukkus põlengus kaks inimest ja üks sai vigastada.

 

Ometi on antud põleng tõstnud uuesti päevakorda arutelu 9/11 sündmuste üle, mil kahte torni lendasid sisse kaks lennukit ning hoonetes tekkis mõne korruse ulatuses tulekahju. 1,5-tunnise põlengu järel kukkusid tornid (ning kolmas hoone WTC7, kuhu ei lendanud sisse ühtegi lennukit) kokku – ametliku versiooni kohaselt tulekahju tõttu. Üha rohkem on aga ametlikus versioonis kahtlejaid, kes on veendunud, et 9/11 sündmustega üritatakse varjata suuremat operatsiooni, mille üheks eesmärgiks oli suruda läbi isikuvabadusi ning privaatsust rikkuvat ja piiravat Patriot Acti ning õigustada sissetungi Iraaki, kus loodeti kindlustada oma naftahuvisid.

110906-WTC-CRA-04

 

Veel mõned näited ajaloost, kus kõrghooned on põlenud ja vaatamata sellele püsti jäänud:

– 1945. aasta 28. juulil sööstis udus eksinud B-25 pommitaja sisse Empire State Buildingu 78. korrusesse New Yorkis. Hukkus 14 inimest, kahjud ulatusid miljoni dollarini. Aga hoone on tänase päevani ühes tükis.

260px-Empirestate540

– 1975. aasta 14. veebruaril puhkes WTC põhjatornis 9. ja 15. korruse vahel tulekahju. New York Times´i teatel algatati tookord põhjalik uuring, mille tulemusena paigaldati WTC tornidesse veesülitid.

1975firefire75_s

– 1988. aasta 4. mail põles Los Angeleses 3 tundi 62-korruseline pilvelõhkuja läbi nelja korruse. See ei kukkunud kokku.

fib_la_fire_lg_s

– 1991. aasta 24. veebruaril põles Philadelphias 38-korruseline pilvel

Palun oota...
TEGEMIST ON TASULISE ARTIKLIGA, EDASI LUGEMISEKS PALUN VALI MAKSEMEETOD


Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt