Endine preester: Vatikani vaimulikkond ostab alaealistelt seksteenuseid

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

1. juuli 2013 kell 13:37



Pedofiilist endine preester väidab, et Vatikani pühamehed on pikka aega palganud alaealisi poisse neile seksteenuseid osutama. Don Patrizio Poggi, kes on ise ära kandnud viieaastase vanglakaristuse teismeliste poiste ärakasutamise eest oma kirikupiirkonnas, rääkis Itaalia võimudele, et üheksale Vatikani pühamehele palkas poisse endine karabinjeeride politseiohvitser.

 

Endist politseiniku seotakse peamiselt Ida-Euroopast pärit immigrantide värbamises geidiskodelt, saunadest ja Rooma rongijaama lähedal asuvast baarist, kusjuures ta kasutas parkimistrahvide vältimiseks autot, mis oli märgistatud kui doonorivere transportimiseks kasutatav sõiduk.

Ta otsis peamiselt poisse, kes olid näljased ja meeleheitel ning maksis neile 150–500 eurot, et nad osutaksid seksiteenuseid kiriku valdustes üle terve Rooma. Poggi on vihjanud ka satanistlikele rituaalidele, milles osalemise eest poistele maksti.

Poggi ütles oma tunnistuses: “Ma otsustasin selle kaebuse esitada ja võimudega koostööd teha pärast pikka endassesüüvimist ning pärast piinarikast ärakasutamiste ja võimu kuritarvitamise ajalugu, millest ma olen üle saanud tänu usule, mis mind juhib.”

46-aastane endine preester, kes on varem kurtnud, et Vatikan keeldus tema ennistamisest pärast vanglakaristuse kandmist, lisas: “Ma tunnen kohustust kaitsta püha kirikut ja kristlaste ühiskonda, sest ma olen teadlik süngetest faktidest, mis nende ühtsust õõnestavad ning kaanoneid ja karistusseadustikku rikuvad.”

Kokku on Poggi andnud üles 20 väidetavat laste ärakasutajat Rooma vaimulikkonnas, neist nelja kohta on algatatud ametlik uurimine.

Vatikan on kõik süüdistused tagasi lükanud ja kardinal Agostino Vallini ütles, et Poggi mustab vaimulikke kättemaksu pärast.

 

Allikad: Huffington Post, International Business Times, The Times

Foto: europeword.com

 

Toimetas Maarja Aljas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt