Sipelgapuu koor – tõhus ravim kõige vastu

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

3. juuli 2013 kell 16:19



Juba tuhandeid aastaid tagasi avastasid muistsed inkad sipelgapuu koore tervendavad omadused ja kasutasid seda ravimina. Tänapäeval on see üle maailma tuntud kui looduslik antibiootikum.

 

Sipelgapuu ehk Pau D’Arco (Tabebuia heptophylla, T. impetiginosa) kasvab Kesk- ja Lõuna-Ameerikas. Sipelgapuu koore antibakteriaalne toime on seotud lapahooliga – ühendiga, mis eraldati koore ekstraktist esmakordselt 1882. aastal. Lapahool takistab mikroorganismide paljunemist ja kasvu.

Preparaadi viirusevastane toime on tingitud selle võimest alla suruda käärimisprotsesse, milleta viiruste paljunemine pole võimalik. Sipelgapuu seenhaiguste vastased omadused on seotud selles leiduva ksülidiiniga, mis koos lapahooliga pärsib seente kasvu erinevates organites ja kudedes. Preparaadi parasiidivastane toime väljendub selle võimes takistada rakusiseste parasiitide paljunemist ja arengut (nt malaaria plasmoodium – malaariat tekitav ainurakne limaseen).

Sipelgapuu koor on tugev valuvaigistav ja põletikuvastane vahend, millel on toniseerivad ja antioksüdantsed omadused. Selle üks põhiomadusi on mobiliseerida organismi kaitsejõud haigustega võitlemiseks. Sipelgapuu koor stimuleerib immuunsüsteemi, omades tugevat toimet viiruste, seente, bakterite ja parasiitide vastu.

Uurimused on näidanud, et sipelgapuu koore aktiivsed ained – naftakinoonid – on võimelised ohtlike võõrrakkude kasvu peatama ehk toimivad ka vähiravis. Tänu sellele on tänapäeval sipelgapuu koore tooted saanud kogu maailmas väga populaarseks.

 

Milliste haiguste vastu sipelgapuu koor aitab

* Külmetushaigused ja viirusnakkused (hingamisteede haigused, infektsioonid, gripp, larüngiit)

* Ägedad kopsu- ja bronhiaalhaigused (trahheiit, bronhiit, astma, kopsupõletik)

* Gastriit, mao- ja kaksteistsõrmiksoole haavandid, sapipõiepõletik, düsenteeria

* Kuseteede ja suguelundite haigused (neeruvaagnapõletik, põiepõletik, kusitipõletik, prostatiit, kusepõie polüübid, emakakaela põletik, veneroloogilised haigused

* Erinevad põletikulised protsessid

* Verehaigused (mononukleoos, rauapuuduslik aneemia)

* Seenhaigused

* Liigesepõletikud ja reuma

* Nahahaigused (rasupunnid, ekseemid, paised, psoriaas, dermatoos, vitiliigo)

* Autoimmuunsed haigused (erütematoos, HIV-infektsioonid)

* Suhkruhaigus

* Kõrgvererõhktõbi ehk hüpertoonia

* Südame-veresoonkonna puudulikkus, arterite lubjastumine ehk ateroskleroos

* Tuberkuloos

* Sapiteede häired, kõhunäärme põletik ehk pankreatiit

Sipelgapuu koort müüakse kapslitena ja seda soovitatakse kasutada kuuajase kuurina, et puhastada organismi seentest ja muudest ebavajalikest bakteritest. Sellel on ka pehmendav toime, mis leevendab näiteks ärritatud kurgu puhul.

 

Allikad: blogi Tervis Tagasi, Paudarco.org, Dr Christopher’s Herbal Legacy, Santegra

Foto: www.herbal-supplement-resource.com

 

Toimetas Stinne Loo

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt