CNN-i saatejuht haigestus grippi vaid paar päeva pärast avalikku vaktsineerimist

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

19. veebruar 2013 kell 10:27



 

CNN-i saatejuht Piers Morgan tegi hiljuti enda peal avaliku vaktsiinikatsetuse, kui otsesaates koos USA-s tuntud telenäo dr Oziga püüti ümber lükata müüti, et gripivaktsiinist võib saada nakkuse gripiviirusega. Iroonilisel kombel haigestus Morgan mõni päev peale seda grippi.

 

Arvata võib, et Morgan tahaks nüüd dr Oziga uuesti sel teemal arutleda, sest saatelõigus, kus teda vaktsineeriti, lubas mees naljatledes, et „kui ma nüüd grippi haigestun, siis ma tulen sind otsima“.

Hiljuti tegi Piers Morgan teleintervjuu kantrilaulja Dwight Yoakamiga, küsides nõu, mida peale hakata valusa kurguga. Intervjueeritav soovitas tal alustuseks mitte kunagi enam gripivaktsiini teha lasta, vihjates paari päeva eest eetris olnud saatele “CNN’s Piers Morgan Tonight”, kus Morgan lasi endale stuudiopubliku silme all teha gripivaktsiini süsti. Eksperiment oli ette nähtud tõestamaks, et gripivaktsiinist ei ole võimalik saada gripiviirust, kuna see baseerub inaktiveeritud/surmatud gripiviirusel, mis on levinud paar kuud varem Kagu-Aasias.

 

Morgani avalik vaktsineerimisjärgne haigestumine ei aita eriti parandada vaktsiinitööstuse kuvandit avalikkuse silmis, paljud on avaldanud arvamust, et see tööstus toob inimestele rohkem kahju kui kasu. Viimase aja uudiseid ei ole samuti oluliselt julgustavamad.

22. jaanuaril avaldas Reuters loo selle kohta, et aina enam koguneb tõendeid, mis seovad 2009. aastal GlaxoSmithKline’i toodetud Pandemrixi-nimelist H1N1 seagripiviiruse vastast vaktsiini plahvatuslikult suurenenud narkolepsia diagnoosimise juhtudega lastel üle terve Euroopa. Stanfordi ülikooli unehäirete spetsialist Emmanuel Mignot ütles, et tal ei ole kahtlust, et “Pandemrix suurendas narkolepsiasse haigestumist enamikus maades.”

Oktoobris 2012 teatas Wall Street Journal, et Šveitsis keelati Novartis AG gripivaktsiini kasutamine kohe pärast seda, kui Itaaliast leiti saastunud partii.

Eelmise aasta septembris leidis Vancouveri gripieksperdi dr Danuta Skowronski juhitud uurimisgrupp, et inimesed, keda enne 2009. aasta H1N1pandeemiat oli vaktsineeritud, haigestusid suurema tõenäosusega kui need, keda ei olnud vaktsineeritud.

 

Juba 2010. aastal teatati Austraalias gripivaktsiini keelamisest peale seda, kui selle kasutamise järel tõusus krampide esinemine alla 5-aastastel lastel üheksa korda sagedasemaks kui tavapäraselt. Sealhulgas liigitatakse krambid “mõõdukateks” gripivaktsiini kõrvalnähtudeks ning “kergete” kõrvalnähtudena nimetatakse palavikku, peavalusid ning kurgu kähedust. Eluohtlike allergiliste reaktsioonide esinemist vaktsiinile esineb ravimi infolehe andmetel harva ning kui see juhtub, siis toimub see paari minuti kuni paari tunni möödudes süsti tegemisest.

 

Allikad: Infowars 1, Reuters, Wall Street Journal, Infowars 2, CDC kodulehekülg 

 

Toimetas Katrin Suik



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt