Hispaanias toimuvad täna meeleavaldused

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

23. veebruar 2013 kell 10:22



 

Kümnetes Hispaania linnades korraldatakse 23. veebruaril meeleavaldusi valitsuse säästupoliitika vastu, kõige suuremat rahvakogunemist on oodata pealinnas Madridis.

Meeleavaldused korraldatakse 1981. aastal läbikukkunud sõjaväelise riigipöörde aastapäeval, vahendasid ERR-i raadiouudised. Meeleavaldajad tahavad sellega näidata, et peavad valitsevat korda sama suureks ohuks demokraatiale.

Peaminister Mariano Rajoy ütles sel nädalal parlamendis aastakõnet pidades, et Hispaania suutis langetada riigieelarve puudujäägi 2011. aasta 9,4-lt protsendilt eelmise aasta lõpuks alla seitsme protsendi sisemajanduse kogutoodangust ja vältida finantskatastroofi.

See jäi veidi maha Euroopa Liidu eesmärgiks seatud 6,3-st protsendist.

 

Välisajakirjanduses kutsutakse Madridi naljatamisi protestimise pealinnaks. On ka põhjust – juba kaks aastat tagasi oli see üheks Occupy liikumise keskuseks Euroopas ning vaesumise tagajärjel kodudest välja tõstmine on seal võtnud lausa epideemilise mõõtme. Hispaanias on 26% inimestest töötud, 55% nendest alla 24-aastased.

 

Allikad: ERR, CNN

 

Toimetas Mariann Joonas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt