USA põnevuskirjanik Föderaalreservist ja globaalsest ärkamisest

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

6. november 2013 kell 11:36



13. juulil andis USA raadiosaatele “Coast to Coast AM” intervjuu kirjanik Brad Thor, kes on lõpetanud Lõuna-California ülikooli, osalenud julgeolekuministeeriumi terrorismiprogrammis “Analytic Red Cell” ja on New York Timesi hinnangul mitmetes edetabelites enimmüünud autor oma raamatutega “The Lions Lucerne”, “Path of Assassin”, “State of the Union”, “Blowback”, “Takedown”, “The First Commandment”, “The Last Patriot” ja “The Apostle”.

 

Miks ei näe me inimesi USA Föderaalreservi (FED) vastu protestimas?

Föderaalreservilt tõmbavad tähelepanu kõrvale NSA, maksuameti, pressi pealtkuulamise ja justiitsministeeriumi skandaalid. Peaaegu sada aastat tagasi, 23. detsembril 1913 loodud pank kuulub eraisikutele ja nende võimuletulekuga on dollar kaotanud 96% oma ostujõust. See on organisatsioon, mis on igas võimalikus aspektis läbikukkunud, kuid me siiani ei protesti selle vastu, sest nad oskavad hoida tegelikult toimuvat salajas.

USA keskpank kannab küll riikliku reservi nime, aga seal ei hoita reserve – see on vaid inimeste eksitamiseks. Praegune keskpank on ajalooliselt juba kolmas katse võimu haarata, kaks eelmist üritust olid ameeriklaste hulgas ebapopulaarsed ja luhtusid. Eraomandis olev reservpank hakkas trükkima raha USA valitsusele, kuid kõige absurdsem on asja juures see, et me peame nn õhust trükitud raha intressidega tagasi maksma.

 

Miks Föderaalreserv asutati?

Selle panga asutamise üheks põhjuseks oli paanika, kui inimesed soovisid võtta raha pankadest välja. Pangad aga kasutavad hoiustel olevat raha laenamiseks ja oma raha saavad kätte vaid järjekorras esimesed inimesed. Seda olukorda kasutasid ära New Yorgi pankurid, viidates aktsiaturu võimalikule kokkuvarisemisele ja järgmisele suurele rahanduskriisile. Nad soovisid keskpanga loomist hoolimata inimeste vastuseisust ja 1907. aastal toimuski panganduskriis, nagu oleks see ette planeeritud.

 

See juhtum oli nagu Hegeli dialektika (teesi eitab sellele vasturääkiv antitees ning süntees haarab endasse olulise nii teesist kui ka antiteesist – Toim.) järgi konstrueeritud: probleem loodi pärast seda, kui lahendus oli juba olemas. Pankur J. P. Morgan, kes töötas Rothchildide heaks, tekitas FED-i asutamiseks eelnevalt tohutu paanika, et rahvas oleks nõus ükskõik millega ja leevendas seda iseenda rahadega. Nii saigi alguse Föderaalreserv, et pankurite kartell, kuhu kuuluvad ka Rockefellerid, saaks võimu haarata ja rahandust kontrollida.

 

 

Miks liigub kõik edasi samas suunas, olenemata sellest, kas valitakse demokraadid või vabariiklased?

Me oleme väärt seda valitsust, sest me ei ole läinud tänavale selle vastu protestima. Kui Obamacare’i programmiga alustati, siis loodi Teepartei ja 2010. aasta valimistel said tänu neile mitmed usaldusväärsed ja head inimesed Kongressi – aga see oli kahjuks ka kõik. Arvan, et inimesed on väsinud ja seda ka füüsiliselt. Nagu ma enne ütlesin: dollar on kaotanud oma ostujõust peaaegu 96%, mis tähendab, et tuleb hakkamasaamiseks kõvasti tööd teha.

 

Olid ajad, kus üks lapsevanem sai kodus olla ja teine käis tööl, nüüd aga peavad mõlemad töötama, et maksta makse, tasuda toidu eest ja maksta kodulaenu tagasi. Inimesed on hakanud palju tööd tegema ja on kõigest sellest väsinud.

 

Ent tegelikult tuleks “üles ärgata“ ja toimuvasse sekkuda, sest kindlasti ei naudi keegi olukorda, hoides kümne küünega oma tööst kinni, otsides veel juurde kolmandat töökohta. Oleme rohkemat väärt – oleme väärt vabadust ja suudame oma ühiskonna paremini üles ehitada. Meid ootab ees võitlus, milleks on vaja koondada kõik oma jõud ja me kõik peame sellest osa võtma, sest keegi ei muuda midagi meie eest. See on meie töö ja me oleme selle muutuse võlgu järgmistele põlvkondadele, kes meie riigis üles kasvavad.

 

Kuula saadet siit  (algab 00:40.00).

Brad Thori veebilehekülg www.bradthor.com

Fotod: hi1.wp.com, facefwd.com, upload.wikimedia.org, thesleuthjournal.com, seektress.com

 

Toimetas Laur Raudsoo

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt