Koostisained, mida toiduainetööstus sinu eest hea meelega varjaks

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

15. aprill 2020 kell 19:32



SainsburyInStore

Erinevatest toidu lisaainetest – maitse- ja lõhnatugevdajatest, suhkruasendajatest, värvainetest, stabilisaatoritest, säilitusainetest, emulgaatoritest ja muust “mitte-toidust“ kirjutatakse aina enam ning on juba ka esimesi näited sellest, kuidas inimeste teadlikkuse tõus muudab tootjate käitumist. Eelkõige saab suure võiduna välja tuua  selle, kuidas üle maailma on hakatud piirama transrasvade kasutamist toitudes. Kuid toiduainetööstusel on varuks veel terve hulk saladusi, mida nad eelistaksid tarbijatega mitte jagada. Millised on vähemtuntud ohtlikud koostisained, mis võivad meie teadmata pakendatud toitudes leiduda?

Diatsetüül

Diatsetüül on kemikaal, mida kasutatakse näiteks mikrolaineahjus valmistatud popkornile võimaitse tekitamiseks. Samuti lisatakse seda paljudele odavatele võilaadsetele toodetele, et inimteerida tegeliku või maitset. Diatsetüüli on seostatud kopsuhaiguste esinemissageduse tõusuga vabrikutöölistel, kes selle ainega igapäevaselt kokku puutuvad. Kuid diatsetüüli kahju ei piirdu ainult “popkorni kopsude“ sündroomiga. U



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia.