Soome haridusminister: eliitkoolid on Eesti valik

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

24. mai 2013 kell 9:08



 

Äsja Soome haridusministriks saanud Krista Kiuru sõnul on eliitkoolide olemasolu Eesti valik, kuigi Soome on edu saavutanud võrdsete koolide ja õpilaste süsteemiga. Soome haridus on rahvusvaheliste edetabelite tipus ja soomlased ise peavad põhiharidust üheks oma suurimaks rahvuslikuks väärtuseks. Kiuru märkis ETV saates “Kahekõne”, et rahvusvahelised uuringud näitavad, et Soome on teinud õigeid otsuseid, vahendab ERR.

 

Soome haridussüsteemis on põhimõte, et igal pool põhikoolides peaksid õpilased saama täpselt samal tasemel hariduse. Kiuru rõhutas, et see on olnud Soome ajalooline valik ja see on töötanud. Ta tõi näiteks PISA uuringud, mis ütlevad, et Soome süsteem – koolide ja õpilaste võrdsus – on olnud hea otsus.

Kiuru kinnitusel on ta kursis Eesti eliitkoolidega ning tema sõnul on eliitkoolid Eesti valik. Samas rõhutas ta, et koolide ja õpilaste võrdsus on väga tähtis. “Aga iga riik teeb omad otsused ja nii asi käibki,” rääkis ta.

 

 

Täispikk artikkel: ERR

Pilt: gboe.org

 

Toimetas Mariann Joonas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt