Stevia – looduslik ja kasulik suhkruasendaja

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

26. mai 2013 kell 10:59



Inimesed kasutavad igapäevaselt üsna märkimisväärses koguses tavalist valget suhkrut. Üsna tihti spekuleeritakse teemadel, et liigne suhkur on kahjulik – ent siiski tarbitakse edasi! Blogis “Astraalrännak hingedefineerijate maailma” soovitakse juhtida tähelepanu sellele, et suhkur on inimest tappev aeglane mürk.

 

Rafineeritud suhkur on surmav, sest seedimisel:

* saab suhkrust vaid seda, mida toitumisspetsialistid nimetavad “tühjadeks” või “paljasteks” kaloriteks;

* selles puuduvad looduslikud mineraalid, mis on olemas suhkrupeedis või suhkruroos;

* suhkur imeb rakkudest välja tähtsad vitamiinid ja mineraalid, mida on vaja tema enda seedimiseks, detoksifikatsiooniks ja eemaldamiseks;

* igapäevane suhkruannus põhjustab kehas pidevat ülehappesust, mistõttu läheb pidevalt vaja üha rohkem mineraale keha sügavustest, et olukorda leevendada;

* lõpuks, et kaitsta verd, hakkab organism tarvitama kaltsiumi luudest ja hammastest, mis hakkavad lagunema ja hõrenema ning toimub üldine nõrgenemine.

Iga inimene, kes vähegi hoolib iseenda tervisest, leiab väga palju erinevaid allikaid, kus on väga selgelt kirjas, miks suhkur meile kahjulik on. Tegelikult on ülaltoodud põhjused ühed väga paljudest põhjustest, mida suhkur meile teha võib.

 

Mida siis teha?

Väga hea alternatiiv on kasutada tavasuhkru asemel suhkrulehte ehk steviat. See taim on vähese kalorsusega, magustab suurepäraselt ning sisaldab inimesele kasulikke ühendeid. See taim on pärit Lõuna-Ameerikast ning teda on aegade jooksul kasutatud paljude erinevate tervisehädade normaliseerimiseks.

Stevia mõned kasulikud omadused:

* on täheldatud positiivseid tulemusi diabeedi ravis;

* alandab vererõhku;

* sobib kaalu alandamiseks;

* hoiab ära kaariese tekke;

* hoiab ära kõõma tekke ning aitab juuste väljalangemise vastu;

* tugevdab immuunsüsteemi;

* leevendab alkoholi- ning tubaka võõrutusnähte;

* antibakteriaalne;

* leevendab iiveldust ning seedimisprobleeme;

* abiks osteoporoosi ravimisel;

* aitab erinevate nahaprobleemide puhul – kortsude siluja, põletikulise ning vistrikulise naha raviks, ekseemi puhul, kriimustuste ning marrastuste puhul ja lõhenenud huulte raviks, kuna on antibakteriaalne ning sisaldab palju antioksüdante.

Tegelikult on neid kasulikke omadusi veelgi. Tekib küsimus: miks me siis ikka veel tarbime suhkurt?

Steviat on väga lihtne kasvatada ning kindlasti saaks sellega igaüks hakkama. Tal ei ole mingeid vastunäidustusi ning kasutada võib teda kõikjal! Poodides on müügil ka mõned välismaised steviaekstraktiga pulbrid ning tabletid, neile, kes ise ei viitsi kasvatada.

 

Allikas: Astraalrännak hingedefineerijate maailma

Loe lisaks: Wikipedia, Global Healing Center, WebMD

Artikkel “Miks on suhkur meie kehas mürgine” Aigar Säde koduleheküljel.

Foto: www.orgsites.com

 

Toimetas Ksenia Kask

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt