Majanduskirjanik: USA majandus on kokkuvarisemise äärel

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

13. veebruar 2013 kell 11:23



 

Kanadast pärit ettevõtja ja majanduskirjanik Jeff Berwich ütleb, et võrreldes eelmise aastaga on toimunud turul suured muudatused, ent USA valitsus ja keskpank ei reageeri probleemidele adekvaatselt.

 

USA meediakanal CNBC kinnitab pidevalt, et majandus on taastumas. “Paraku pole see lihtsalt võimalik. USA sisemajanduse kogutoodang on 40% ja kuuendik ameeriklastest elab tasuta toidu ehk talongide peal. Meil on liiga palju laene ja valitsus sekkub liiga palju majandusse,” ütleb Bewrich.

Berwich arvab, et kui USA majandus peaks kokku kukkuma, juhtub see äärmiselt kiiresti ja see võib olla vaid mõne aasta kaugusel. Ka kogu Euroopa on kriisi äärel, ent Berwich prognoosib, et Jaapani majandus on esimene, mis kokku variseb.

 

“Enamik asju, mida te televiisorist näete, ei ole reaalsed. Me oleme elanud nüüdseks juba 40 aastat, alates aastast 1971, valesti toimiva majandusega – meil on laenu- ja võlapõhine maailm,” ütleb Berwich, üks alternatiivse majandus- ja turundusteemasid käsitleva veebilehe Dollar Vigilante’i asutajaid.

Jeff Bewrich on rajanud ka kommuuni Galt’s Gulch, mis asub Tšiilis. Sealsed põhitõed sarnanevad anarhismile. Bewrichi sõnul pole asi aga selles, et nad ei toeta ega järgi seadusi, vaid nad ei järgi valesid ja pealesurutud seadusi, sest alles peab jääma inimese vaba tahe ja vabadus.

Bewrich soovitab põgeneda võimalikult kaugele USA-st ja lääne ühiskonnast, sest eesootav krahh toob kaasa äärmuslikud tagajärjed.

Allikas: Proactive Investors

Loe lisaks: Dollar Vigilante, Galt’s Gulch

 

 

Toimetas Chris Kala



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt