Kuidas Päike meile kasulik on?

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

14. veebruar 2013 kell 13:55



 

Päike on üldtuntud D-vitamiini allikas, aga kas teadsid, et Päike aitab võidelda ka valu vastu, hoiab meid kauem ärkvel ja põletab rasva?

 

Meie bioloogiline side Päikesega on sügav, alates selle imelise tähe osalusest planeedi Maa elanike erinevate nahavärvide väljakujunemisest, lõpetades mõjudega meie tervisele.

 

Päikesevalgusel on valu alandav toime

2005. aastal läbi viidud psühhosomaatilise meditsiini uuring näitab, et neil patsientidel, kes olid haigla päikeserikkamal poolel, saades 46% rohkem päikesevalgust kui keskmine patsient, oli vähem stressi ja nende peale kulus 22% vähem valuvaigisteid tunnis.

Päikesevalgus aitab rasva põletada

2011. aastal läbi viidud uuring, mis avaldati dermatoloogiauuringute ajakirjas The Journal of Investigate Dermatology, tõi esile märkimisväärse ainevahetust puudutava fakti: inimnaha ja UV-kiirguse kokkupuude põhjustab kõrgemat nahaaluse rasvkoe ainevahetust.

Päevane päikesevalgus aitab kauem ärkvel püsida

2012. aastal tehtud ja neuroloogiaajakirjas The Journal of Behavioral Neuroscience avaldatud uuring kinnitab, et teatud hulk valgust põhjustab unetust ja hormoonide eritust.

 

 

Allikas: One Radio Network

 

Toimetas Chris Kala



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt