Andmekaitseagentuur trahvis Google’it privaatsuse rikkumise eest

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

9. jaanuar 2014 kell 10:45



Prantsusmaa andmekaitseagentuur (CNIL) trahvis kolmapäeval infotehnoloogiafirmat Google 150 000 euroga seoses isikuandmete privaatsuse reeglite rikkumisega.

 

Võimuesindajate hinnangul pole internetihiid kohandanud kasutajate privaatsust puudutavaid reegleid Prantsusmaa seadustega: “Ettevõte ei informeeri kasutajaid piisavalt sellest, mil viisil nende isiklikke andmeid kasutatakse.” Google esindaja on teavitanud, et ettevõte kaalub otsuse vaidlustamist. Firma hinnangul on nad teinud kõik, et Prantsusmaa võimuesindajatele oma reegleid ja tegevust selgitada.

CNIL andis USA ettevõttele ühtlasi korralduse avaldada oma prantsuskeelsel kodulehel järgmise kaheksa päeva jooksul vähemalt 48 tunniks trahviotsust puudutava avalduse.

Google muutis mõni aasta tagasi kasutajate privaatsust puudutavaid reegleid, mille tõttu ettevõte sai kergemini koguda informatsiooni inimeste eelistuste kohta ja kasutada seda reklaami suunamisel. Siinjuures tuleb meeles pidada, et internetihiiu alla kuuluvad ka videojagamiskeskkond Youtube ja elektronpostiteenus Gmail.

 

 

Allikad: BNS, CNIL

Foto: laupdargnet.info

 

Toimetas Mariann Joonas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt