TEDx – Erki Kaikkonen: inspireeriv lugu unistuste täitumisest

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

1. august 2014 kell 13:17



tedx erkiMöödunud talvel toimus Tallinnas TEDxYouth konverents, kus üheks esinejaks oli elukutseline elu-uurija ja muinasjutuvestja Erki Kaikkonen, kes jutustas väga inspireeriva loo unistuste täitumisest. Kaikkonen on tudeerinud Tallinna Ülikoolis ühiskonnateadusi ning täiendanud end Tartu Ülikoolis ja Viljandi Kultuuriakadeemias, talle pakuvad huvi pedagoogika, antropoloogia, semiootika, kommunikatsioon. Ta õppis ka Taani kuninglikus mereväe allohvitseride koolis ning Rootsis intuitiivpedagoogikat ja mentorikoolitust. Koos mõttekaaslastega on ta vägivallatu suhtlemise maaletooja ja edendaja.

 

Erki ise tutvustab oma TEDx kõnet nii: “Sellest on möödas juba enamgi kui pool aastat, kui see TEDx salvestus sai tehtud. Jutustasin loo, mis inspireeriks igaüht leidma julgelt oma rada ja tee. Ehk siis jagasin oma venna lugu.

Selline lugude jagamine sai alguse mitmeid aastaid tagasi, kui otsustasime kolme sõbraga hakata Eestis läbi viima karjääriseminari “100 minutit alasti tõde karjäärist”, mis kujunes ülimenukaks ja seda eriti koolides gümnaasiumiõpilaste seas. Jõudsime seminarideni, kuna küsisime, mis on see, mida meie saaksime teha kohe selleks, et võiksime elada paremas homses ja et meie ümber elaksid õnnelikumad inimesed. Mõistsime, et kui teistel on hea, on ka meil hea.

Nii lõimegi formaadi, kus jutustasime lugusid kaasaegsetest noortest inimestest ja nende teedest, nende eneseotsingutest ja -leidmisest ning teatud mõttes imedestki, ehk sellest, kuidas kõik on võimalik. Kui ma ei eksi, siis kõnetasime sellega umbes 1600 noort üle Eesti. Ja sellest sündis ka mitmeid aastaid hiljem see TEDx-i kõne, mis on mõeldud peamiselt noortele.

Mul on hea meel, kui see on kellelegi inspiratsiooniks – jagagem ja kasutagem seda, kui tekkib tunne, selleks see ju ongi.”

 

Allikad: TEDxYouth, Erki Kaikkonen

Foto: ekraanikuva

 

Toimetas Mariann Joonas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt