Iraani brigaadikindral väitis taas, et 9/11 korraldamise taga on USA

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

26. mai 2015 kell 11:15



Iraani maavägede komandör Ahmad Reza Pourdastan süüdistas Iraani riiklikus uudistekanalis USA-d 9/11 terrorirünnakute korraldamises ja terrorirühmituste loomises. Brigaadikindrali sõnul korraldati 9/11, õigustamaks ameeriklaste sissetungi Lähis-Idasse, mille suuremaks eesmärgiks oli piirkonda valitseda. Sama on ta väitnud juba aastaid

 

Brigaadikindral ütles seda Iraani riiklikule uudistekanalile Al-Alam antud araabiakeelses intervjuus. USA-s asuva Lähis-Ida meedia uurimise institutsiooni tõlke kohaselt viitas Pourdastan oma vestluses ka Iraagis ja Süürias toimuvatele konfliktidele, väites, et need sõjad ja ohud on ameeriklaste strateegia osa. Kindral ütles, et ameeriklased nägid, et pärast Nõukogude Liidu langust hakkas Iraanis toimunud islamistliku revolutsiooni baasilt võrsuma Lähis-Idas liit sunniitide ja šiiidide vahel. Selline olukord ei sobinud USA võimudele ja kahe usulahu vahelise liidu takistamiseks astuti äärmuslikke samme, muu hulgas planeeriti ja korraldati 9/11 sündmused, millega õigustada USA vägede kohalolu Lääne-Aasias ning varjata oma lõppeesmärki sealset ala valitseda.

Varem on Pourdastan võtnud sõna ka USA rolli üle terroristlike rühmituste loomisel, väites, et USA on loonud nii ISIS-e, Boko Harami kui ka al-Nusrahi, viimaks ellu nende strateegiat, mis nõuab religiooni ässitamist enda vastu. Sellise meetodiga soovib USA tõsiselt kahjustada islami tegelikku nägu ning suurendada Iisraeli sionistliku režiimi kaitsmist. Ka Iraani riigipea kõrgeim nõunik rahvusvahelistes küsimustes Ali Akbar Velayati nõustub Pourdastaniga, kutsudes äärmuslikke usurühmitusi (sh ISIS-t) “ameeriklaste kaitsealusteks“.

Pourdastan hoiatas intervjuus ka ISIS-t, viidates oma sõnavõtus asjaolule, et ISIS-e võitlejad ei ole päriselt moslemid ega hoia au sees koraani õpetusi. Tema sõnul astutakse ISIS-ele vastu, kui nad püüavad tulla nende piiridele lähemale kui 40 km ning neid “sunnitakse tunnistama moslemitest sõdurite väge ja võimekust“. Brigaadikindral hoiatas ISIS-e eest ka Saudi Araabiat, nentides, et kui Saudi linnad oleksid pommitamiste ning raketirünnakute sihtmärgid, oleks ametnikel keeruline seda õigustada.

 

Allikad: The Independent, International Business Times

Foto: kabirnews.com

 

Toimetas Allar Pajuste

 

NB! Telegram tegutseb tänu lugejate abile. Kui sinu arvates on Telegramis ilmuv info vajalik ja oluline, võid soovi ja võimaluse korral meid toetada. Telegrami lugeja vabatahtliku toetuse tegemiseks vajaliku info leiad siit.



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt