Vaba maa? Sularahaga arveid makstes näita isikut tõendavat dokumenti

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

26. märts 2013 kell 11:24



 

Alates 1. märtsist peab inimesel, kes läheb postkontorisse elektriarvet tasuma, olema kaasas isikut tõendav dokument. Vastasel juhul arvet maksta ei saa, sest rahapesuseadus nõuab postkontoris sularahaga arve maksjalt dokumenti, kirjutab Sakala.

Eelmisel nädalal Eesti Posti Viljandi kontoris elektriarvet maksma läinud naine, kelle nimi on väljaandele teada, sai üllatuse osaliseks, kui talt enne maksmist isikut tõendavat dokumenti küsiti. Et tal ei juhtunud seda kaasas olema, läks naine koju ja sai oma arve maksta alles järgmisel päeval koos dokumendiga.

“Üks inimene teadis rääkida, et see on seotud rahapesuga. Aga püha jumal, no mis rahapesu saab olla see, kui maksan elektriarvet, mille suurus on 12 eurot 44 senti?” jäi talle mõistmatuks.

Eesti Post ei saa midagi teha

Eesti Posti kommunikatsioonijuhi Inge Suderi sõnul on Eesti Post rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise seaduse järgi kohustatud finantsteenuseid vahendades tuvastama iga kliendi. Eesti Posti üle teeb järelevalvet rahapesu andmebüroo, kellega ettevõte on pidanud läbirääkimisi kommunaalmaksete puhul lihtsustatud korras isikusamasuse tuvastamise nõuete üle. Paraku pole õnnestunud korda lihtsamaks muuta.

 

 

Loe pikemalt: Sakala

Rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise seadusega saad tutvuda Riigi Teatajas.

 

Ka pankades leiab juhendeid, kuidas aidata tõkestada rahapesu ja terrorismi rahastamist. Allolev voldik pärineb SEB panga kontorist.

rahapesu

Toimetas Mariann Joonas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt