Obama Nobeli rahupreemia tühistamise petitsioonile koguneb allkirju

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

8. aprill 2013 kell 13:51



 

Internetis on võimalik anda allkirja petitsioonile, mis nõuab, et Nobeli auhinna komitee tühistaks 2009. aastal USA president Barack Obamale antud rahupreemia. Selle põhjus on lihtne – Obama administratsioon on jätkanud ja alustanud mitmeid ohvriterohkeid sõdu.

Petitsiooni saab allkirjastada siin.

 

Obama on ise korduval oma Nobeli rahupreemia saamise üle nalja visanud. Näiteks 2011. aastal mainis ta kõnes energeetikaminister Steven Chud, kelle kohta ütles: “Chu on selle ameti jaoks õige mees, ta sai Nobeli füüsikaauhinna – tema oli ka tegelikult oma auhinda väärt.”

Loomulikult on sel teemal liikvele läinud ka terve rida libauudiseid, näiteks üks võrguväljaanne väidab, et Nobeli auhinna komitee on juba Obamale viisakalt öelnud, et ta võiks oma tiitli tagastada, kuid Valge Maja ei ole seda palvet kommenteerinud. Küll aga olevat Obama administratsioon hiljem välja saatnud pressiteate, et CIA on leidnud Skandinaavias Al Qaeda sidemeid.

 

 

Allikad: All Africa, Huffington Post, The Blaze

Foto: Salon

 

Toimetas Mariann Joonas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt