George H.W Bush on seotud John F. Kennedy surmaga?

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

9. aprill 2013 kell 14:56



John F. Kennedy tapmisega on seotud väga palju teooriaid. Kuigi dramaatilisest tulistamisest möödub novembris 50 aastat, ei ole inimeste huvi toonaste sündmuste vastu sugugi lahtunud. Üks põhjus on kindlasti ka selles, et väidetava vandenõuga on võimalik seostada paljusid tuntud tegelasi, seal hulgas ka George H.W Bushi.

 

Bush seeniorile viitab näiteks see, et ka mehel endal näib olevat raskusi mäletamisega, kus ta sel konkreetsel päeval viibis. Keegi muidugi ei väida, et tulevane president ise päästikule vajutas, vaid et ta oli USA keskluureagentuuri (CIA) kõrge ametnik või vähemalt omas selle võrgustikuga väga tugevaid sidemeid. Lisaks on Bushide perekonda seostatud ka mafiaga, kellel samuti võis olla põhjuseid Kennedy kõrvaldamiseks.

 

John Hankey versioon

John Hankey on mees, kes on pühendunud muuhulgas JFK ja Bushi vaheliste seoste leidmisele. Nendest teemadest on valminud tal ka dokumentaalfilm “Dark Legacy” (tõlkes Tume pärand), kus esitatakse tõendeid esiteks selle kohta, et president Kennedy pihta lasti rohkem kui ühest relvast. Teine osa keskendub Kennedy laiba ja haavade muutmisele enne ametlikku lahangut ning kolmas Bushide perekonna natsi-sidemetele ning vandenõuga seotud inimeste ühendamisele.

Filmis esitletakse ka dokumenti, mis tuli avalikuks alles 1978. aastal ja mille FBI juht J. Edgar Hoover kirjutas viis päeva pärast Kennedy surma. Memos, mis kandis pealkirja “President John Fitzgerald Kennedy tapmine”, on mainitud “George Bushi keskluure agentuurist”, keda viidi kurssi sündmuste käiguga päev pärast mõrva. Bush seenior on väitnud, et tegemist peab olema mõne tema nimekaimuga.

Samuti on olemas pilt, mis on võetud vahetult pärast JFK mõrva ja millel on mees, kes sarnaneb väga Bushile.

 

 

 

Richard Hooke lisab fakte

Richard Hooke avaldas hiljuti oma uurimuse, kus leidis, et George Bush tundis Yale’i ülikoolist Malcolm Wallace’it, kes oli Kennedy asepresidendi  Lyndon Johnsoni isiklik palgamõrtsukas. On seiku ja tunnistusi, mis osutavad tulevase presidendi Johnsoni tugevale seosele Kennedy mõrvaga. Kogu operatsiooni rahastajateks võisid olla aga Texase naftaomanikud, kes tahtsid jätta aktsionäride tuluosa ammenduvast loodusvarast (ing depletion allowence) endisele tasemele, mis nii ka jäi, kui Johnson võimule sai.

Hooke vestles palju kordi ka Johnsoni armukesega, kes rääkis muuhulgas uusaastaööst pärast Kennedy tapmist, kui Texases toimus suur ja uhke pidu. Naine oli Johnsoni käest küsinud spekulatsioonide kohta, et just tema oli vandenõu taga, sest ta võitis kogu olukorrast kõige rohkem. President oli enesevalitsuse kaotanud ja öelnud, et need olid CIA ja “õli poisid”, kes olid otsustanud, et Kennedy tuleb maha võtta. Asjasse oli segatud ka Malcolm Wallace, kes sai ise surma 1971. aastal, kui ta väidetavalt magama jäädes teelt välja sõitis ja tõsistesse peatraumadesse suri.

 

Liiga palju kokkusattumusi

Hooke usub ka, et Bush seenior töötas CIA jaoks juba 1961. aastal ja värvati ilmselt juba Yale’is käimise ajal, kui ta kuulus salaseltsi Skull and Bones (tõlkes Pealuu ja kondid). Hiljem kolis ta koos oma naise Barbaraga Houstonisse ja juhtis seal õlipuurimisfirmat –  töö nõudis väga palju reisimist, mis oli ideaalseks kattevarjuks agendina töötamisel.

Väidetavalt oli Bush ka üks Sigade lahe operatsiooni peamistest organisaatoritest. Kuuba presidendi tapmise operatsioon kandis koodnime ZAPATA ja huvitaval kombel kandis Bushi naftakompanii sama nime. Lisaks kandsid operatsioonis kasutatud laevad nimesid Houston ja Barbara.

 

Bush seenior tundub olevat üks ainukesi täiskasvanud ameeriklasi, kes ei mäleta (või vähemalt ei mäletanud 20 esimest aastat), kus ta Kennedy surmapäeval oli. On aga dokumente, mis paigutavad ta aga just Dallasesse, kus tal oli ka ärialane kohtumine. Politseiametnike tunnistuste järgi võeti kohe pärast tulistamist Dealey Plazal kinni 12 inimest. Üks neist oli mees, kes väljus joostes Dal-Texi hoonest, mida peetakse majaks, kus asus üks laskepositsioonidest. Mees nimetas end “iseseisvaks naftaärimeheks Houstonist Texases” ja kadus jäljetult pärast seda, kui ta oli politsei poolt sündmuspaigalt ära viidud. Võib olla, et see oli Bush, kes viidi lihtsalt otse Dealey Plazale, kus ta ka pildile jäi.

 

Kohal oli ka Bush juunior?

Lisaks on 22. novembril 1963 jäänud Dealey Plazal tehtud piltidele ka noormees, keda Hooke peab 17-aastaseks Bush juunioriks.

 

 

 

 

Allikad ja lisalugemine: Veterans Today, TomFlocco.com, Digital Journal, JFK Murder Solved

 

Toimetas Maarja Aljas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt