“Bill Gatesi vaktsiinikuritegu ehk 496 000 halvatud India last” – ümber lükatud või mitte?

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

6. juuni 2020 kell 18:05



Sotsiaalmeedias on levinud artiklid ja postitused, mis väidavad, et Bill Gatesi heategevusfond on poliomüeliidivaktsiine peale surudes põhjustanud Indias massilist lastehalvatust – 2000 kuni 2017 aastate jooksul lausa 496 000 juhtumit. Üheks uudise levitajaks oli ka Robert F. Kennedy Jr., kes on kohustusliku vaktsineerimise vastane. 

 

Artiklid viitavad 2018. aasta uuringule, mis leidis NPAFP ehk mitte-polio tüüpi ägeda lõdva halvatuse ning poliovaktsiinide vahel tugeva korrelatsiooni. See oli periood, mil India viis läbi laialdase vaktsiinikampaania vähem kui 5-aastastele lastele.

WHO andmed näitavad vaktsineerimiskampaania algusest alates AFP (äge lõtv halvatus) juhtumite järsku tõusu. Kokku oli 2000-2017 aastate jooksul 662 303 halvatusjuhtumit.

Faktikontroll asus koheselt olukorda päästma ning väitis, et ametlike andmete järgi on oraalne poliovaktsiin (OPV) põhjustanud vaid üksikuid halvatusjuhtumeid ning AFP-l ei ole midagi pistmist poliomüeliidiga, ehk tegemist on valeinformatsiooniga. 

Vaatame lähemalt, millised on AFP (Agence France-Press) faktikontrolli argumendid.

   1. India kuulutati 2014. aastal ametlikult polioviirusest vabaks ja puuduvad tõendid selle kohta, et peaaegu pool miljonit India last said poliomüeliidi või olid vaktsiinist saadud polioviiruste tõttu halvatud.

Siin kasutatakse tähelepanu kõrvalejuhtimist, kuna polio on vaid lastehalvatuse originaalne nimetus. Kõrge halvatusjuhtumite arv, nagu WHO andmetest selgub, on ilmne ning põhjuseks ei pea ilmtingimata polioviirus olema. 

   2. Vaktsiinist pärit polioviirused (VDPV-d) on polioviiruse tüved, mis on geneetiliselt muteerunud suukaudse lastehalvatuse vaktsiini tüvest ja on äärmiselt haruldased. See võib muutuda vormiks, mis võib halvata ja mida tuntakse ringleva vaktsiinist pärit polioviirusena (cVDPV). Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) kohaselt on Indias vaktsiinist põhjustatud halvatusi vaid 17: 2009. aastal 15 juhtumit ja 2010. aastal kaks juhtumit.

Oletades, et vaktsiinid on põhjustanud halvatuse ja WHO ülemkiht on sellest teadlik, ei saakski ametlikud andmed sellist fakti tunnistada, sest see läheks vastuollu käibetõega, et vaktsiinid on polioviiruse kõrvaldanud. Numbritega saab mängida ning juhtumeid saab strateegilise sildistamise abil kavalalt maskeerida. Nagu mainitud, ei oma polioviirus siin kõige olulisemat rolli, kuna halvatus on endiselt reaalne probleem.

   3. Uuring pälvis kriitikat selles kasutatud metoodika osas, osaliselt sellepärast, et see hõlmas sümptomeid, mida näitasid lapsed vanuses 5-15 aastat, kui suukaudse lastehalvatuse vaktsiinikampaania keskendus alla viieaastastele lastele. Autorid vastasid, et nende arvates on vanemate laste kaasamine oluline.

Siinkohal oli faktikontroll neutraalsem ning lisas ka viite uuringu autorite vastuargumentidele, kuid ei toonud neid selgemalt välja. Autorid selgitasid, et vaktsiini mõju võib püsida või ilmneda ka siis, kui laps on saanud vanemaks kui 5 aastat. Samuti võib vaktsiinis peituv viirus naasda virulentsesse vormi ja mõjutada lapsi vanuses 5-15 aastat, tõstes AFP juhtumite arvu. 

   4. AFP ehk äge lõtv halvatus meenutab poliomüeliidi põhjustatud jäsemete halvatust, kuid ei ole põhjustatud polioviiruse poolt. Bill Gatesi heategevusfondi kohaselt on poliomüeliit vaid üks põhjustest, miks lapsel võib kujuneda AFP. Juhtivaks põhjuseks peetakse Guillain-Barre sündroomi. Lõuna-Aafrika riiklik nakkushaiguste instituut ütles, et kõikjal, kus on poliomüeliit likvideeritud, peab AFP põhjuseks olema midagi muud.

Taaskord on tegemist sõnademänguga. Meditsiiniasutused väidavad, et poliomüeliit on likvideeritud, kuid samal ajal on ilmunud uus haigus nimega AFP, mille kliiniline pilt on polioga võrreldes eristamatu. Kui ametlikult on India poliomüeliidist vabastatud, on samal ajal oluliselt tõusnud NPAFP juhtumite arv. 2012. aasta artiklis “Polio Programme: Let Us Declare Victory and Move On” kirjutavad kaks India arsti, et NFAFP on poliomüeliidi põhjustatud halvatusest isegi kaks korda surmavam!

Olukord on veelgi keerulisemaks muutunud veel ühe “uue” haigusseisundi loomisega, mille nimeks on akuutne lõtv müeliit (AFM), mida peetakse AFP teiseks vormiks. CDC veebileht väidab, et AFM mõjutab närvisüsteemi ning sellel on lisaks viirustele veel mitmeid erinevaid põhjuseid.

Paralüüsi võivad tekitada ka teised ravimid. 1997. aasta PubMedis avaldatud artikkel viitab 1990-1991 aastatel tehtud uuringule, mis tuvastas, et 60% halvatuse juhtumitest järgnesid intramuskulaarsetele ehk lihasesisestele süstidele. Lisaks vaktsiinidele, antibiootikumidele ja ravimitele, mis sisaldavad neurotoksilisi aineid, võivad “poliomüeliiti”, AFP-d, NPAFP-d või AFM-i põhjustada ka pestitsiidid ja mürgised kemikaalid nagu formaldehüüd. Tasub mainimist, et Indias pole keelatud DDT ja formaldehüüdi kasutamist nii nagu paljudes teistes riikides. Samuti võib paralüüsi põhjustada plii – 2013. aasta artikkel tuvastas, et vähemalt 20% Kolkata lastest on mõjutatud pliimürgituse poolt ning tegemist on suurema ohuga kui arvatakse. 

 

Toimetas Madis Mark

 

Allikad: lingid artikli sees

Foto: wired.com

 

ALGNE ARTIKKEL: Bill Gatesi vaktsiinikuritegu ehk 496 000 halvatud India last

Vaktsiinid on Bill Gates’i jaoks strateegiline heategevus, mis toidab paljusid tema vaktsiine promovaid ettevõtteid (kaasa arvatud Microsofti ambitsiooni kontrollida ülemaailmset vaktsiinide ja digitaalse identiteediga seotud ettevõtet) ning annab talle diktaatorliku võimu ülemaailmse tervishoiupoliitika üle.

 

Gates’i kinnisideed vaktsiinide vastu näib toetavat messiaanlik veendumus, et ta on tehnoloogia abil määratud maailma päästma, ning jumalik valmisolek katsetada pisemate inimeste eludega. 

Lubades poliomüeliidi likvideerida 1,2 miljardi dollariga, võttis Gates India riikliku nõuandekogu (NAB) enda kontrolli alla ja volitas 50 erinevat poliovaktsiini, mida antakse alla 5-aastastele lastele. Enne oli kasutuses vaid viis erinevat poliovaktsiini. India arstid süüdistavad Gates’i laastavas lastehalvatuse epideemias, mis halvas 496 000 last aastatel 2000 kuni 2017 (PDF). India valitsus peatas 2017. aastal Gates’i vaktsiinirežiimi ning halvatusjuhtumite arv langes järsult

Maailma Terviseorganisatsioon tunnistas 2017. aastal vastumeelselt, et ülemaailmne lastehalvatuse plahvatus on valdavalt seotud vaktsiinitüvega, mis tähendab, et see pärineb Gates’i vaktsiiniprogrammist. Kõige hirmutavad epideemiad Kongos, Filipiinidel ja Afganistanis on kõik seotud Gates’i vaktsiinidega. 2018. aastaks oli ¾ ülemaailmsetest lastehalvatuse haigusjuhtumitest pärit Gates’i vaktsiinidest.

Palun oota...
TEGEMIST ON TASULISE ARTIKLIGA, EDASI LUGEMISEKS PALUN VALI MAKSEMEETOD


Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt