Omast kogemusest: Sellerimahla abil tervisemuredest priiks

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

28. jaanuar 2020 kell 16:32



“Sellerimahl on üha rohkem populaarsust kogumas ning poeletid on sellerist tihtilugu lausa tühjaks ostetud. Võib tunduda justkui oleks tegu järjekordse kaasahaarava moetrendiga, kuid tegelikult on selleri näol tegemist hoopis tõelise ravimtaimega ning seda täiesti tõsiselt ja liialdamata! Sellerimahla kultuse taga on meditsiinimeedium Anthony William, kes on aidanud miljonitel inimestel üle maailma terveneda ning vabaneda erinevatest tervisemuredest. Meditsiinimeediumist ning sellest kuidas mina temani jõudsin, olen põgusalt kirjutanud ka selles postituses,” kirjutab oma blogis Tuuli Ivainen.

 

Sellerimahl kui ravim

Seller on üks võimsamaid põletikuvastaseid toiduaineid, näljutades organismis pesitsevaid kahjulikke baktereid, pärmi- ja hallitusseeni ning viiruseid, aidates puhastada maksa ja soolestikku sinna kogunenud toksiinidest ning muust “prahist”, toetades seeläbi heade bakterite arenemist.

 

Miks eelistada sellerimahla?

Sellerit on muidugi väga kasulik krõbistada ka niisama seda mahlaks pressimata, kuid maksimaalse ravitoime omastamiseks peaksime sööma sellerit lihtsalt väga suures koguses, samuti saame mahla kujul kätte selle kõige kõige kasulikuma. Seetõttu ei soovitata ka mahla tegemisest järele jäänud selleripuru rohkem toiduks tarvitada kuna kogu vajalik on sellest juba välja pressitud. Sellegi poolest moodustab seller näiteks koos õunaviilude või datlitega väga mõnusa tervisliku snäki, mida lisaks mahlale oma menüüsse lisada.

Aga räägime siis lähemalt mil moel sellerimahl tervisele kasu toob:

  • Sisaldab võimsaid mineraalsoolasid (naatrium komplekssoolad) – sellerimahlas sisalduvad naatrium komplekssoolad toimivad võimsa antiseptikumina. Viiruste ja bakteritega kokku puutudes hakkavad soolad patogeene lagundama, need lõpuks hävitades.
  • Ravi kõrvetiste vastu – kuna kõrvetisi põhjustab madal soolhappe tootmine, ebaproduktiivsed bakterid nagu streptokokk ja E.coli ning nõrgestatud maks, aitab sellerimahl baktereid hävitada, puhastab maksa ning aitab seeläbi kõrvetistest vabaneda.
  • Võitleb autoimmuunhaigustega – kuna põletikke põhjustavad patogeenid, siis sellerimahlas sisalduvad naatrium komplekssoolad suudavad patogeenid lagundada ning organismist välja uhtuda.
  • Aitab taastada neerupealseid – sellerimahlas sisalduvad naatrium komplekssoolad aitavad neerupealseid stabiliseerida ning toimivana hoid.
  • Parim maksapuhastaja – mahlas sisalduvad naatrium komplekssoolad eemaldavad maksast toksiinid ning viiruse jäätmed.
  • Aitab hävitada sptreptokokk bakteri– streptokokk vastutab paljude seisundite eest, nagu akne, kuseteede põletikud, pärmseente infektsioonid ja palju muud. Sellerimahl aitab bakteri hävitada.
  • Tapab ebstein-barri ning vöötohatise viirused – komplekssoolad “kleebivad” end maksas elutsevatele valgevereliblede rakumembraani katetele, muutes sealse keskkonna viirustele toksiliseks.
  • Võimas relv puhituste vastu – Sellerimahl on võimas maohappe taastaja, mistõttu suudavad maomahlad tappa streptokoki, mis põhjustab puhitusi ja SIBO-t (bakterite ülekasv peensooles). Samuti lagundab see mädanenud proteiine & rääsunud rasvasid maos ning peensooles, vähendades sellega puhitusi.
  • Tugevdab maksa – sellerimahl tugevdab maksa, võimaldades paremat sapi tootmist.

 

Millal sellerimahla juua?

Kõige efektiivsem on sellerimahla juua hommikul tühja kõhuga 30 minutit enne hommikusööki, soovituslikult 500 ml korraga. Tühjale kõhule joodud sellerimahl valmistab seedesüsteemi ette, aidates hiljem toidul paremini seedida. Esmalt võib mahla kogust ka vähendada, andes organismile aega sellega harjumiseks. Mina alustasin samuti umbes 250 ml pealt ning suurendasin kogust järk-järgult. Sellerimahla valmistamiseks on kaks moodust – seda võib valmistada nii mahlapressiga, mis on kindlasti kõige säästlikum (nii aja kui ka koguse mõttes) kui ka võimsama blenderi/köögikombainiga. Kasutades mahlapressi on kogu protsess lihtne, kiire ja mugav, tuleb vaid seller korralikult pesta, tükeldada sobiva pikkusega juppideks ning pista mahlapressi. Kui aga press puudub, saab edukalt hakkama ka blenderi või köögikombainiga! Sellisel juhul tuleb seller blenderis võimalikult peeneks töödelda ning seejärel saadud segust mahl välja kurnata/pigistada ning ongi valmis! Samuti tuleks meeles pidada, et kõige efektiivsemlt toimib sellerimahl oma naturaalsel kujul – ilma lisanditeta. Kui aga alguses tundub, et selleri maitse kohe üldse meeltmööda pole, siis võib lisada maitse neutraliseerimiseks juurde näiteks õuna, sidrunit või kurki.

 

Aga kõrvalnähud?

Harjumisperioodil, mis mööduvad enamasti nädala või paariga, võivad tõepoolest esineda järgmised kõrvalnähud:

  • sümptomite ägenemine – kuna sellerimahlas olevad mineraalsoolad hakkavad koheselt organismi puhastusprotsessiga pihta, siis osadel inimestel võivad esineda mõningate sümptomite esile kerkimine, kuid see on lühiajaline ning puhastusprotsessi üks osa;
  • kõhulahtisus – see on normaalne puhastusprotsessi osa kui toksiinide tase kehas on kõrge; sellerimahl tapab ebaproduktiivsed bakterid soolestikust ning võib seetõttu põhjustada kõhulahtisust; intensiivse kõhulahtisuse ilmnemisel võib mahla kogust esialgu vähendada või asendada see värske kurgi mahlaga;
  • puhitused, kõhuvalu- või ärritus – sellerimahl kiirendab seedimist ning soolestikus hakkab toimuba puhastus, mis võib põhjustada puhitusi ning kõhuvalu.

 

Kas see tõesti toimib?

JAH! See toimib 100% ning see ei ole pelgalt “moevärk” ega “soolapuhumine”. Mina alustasin sellerimahla joomisega eelmise aasta aprillis (millest on nüüd möödas ligikaudu 10 kuud) peale seda kui olin avastanud Meditsiinimeediumi. Kuna olen olnud pikalt kimpus erinevate tervisemuredega – nahaprobleemidest põlvevaludeni välja, otsustasin pikemalt mõtlemata järele proovida. Olen alati olnud seda meelt, et iga asi tuleb me ellu põhjusega, mistõttu tean, et ka Meditsiinimeedium jõudis minuni just õigel ajal ning kindla eesmärgiga.

Mahla joomisega alustasin tasa ja targu – umbes 250 ml korraga 30 minutit enne hommikusööki. Mäletan, et alguses läks nii mu seedimisel kui ka maitsemeeltel harjumiseks ikka aega enne kui nad sellerimahla päriselt omaks võtsid! Kimbutasid mindki harjumisperioodil kerge kõhuvalu ning ebamugavustunne. Üsna kiirelt sai sellerimahlast aga minu hommikurutiini lahutamatu osa ning peagi hakkasid ilmnema ka esimesed positiivsed muutused enesetundes.

Olin pea aasta aega kimpus olnud oma sõrmeotstega, millelt kippus nahk maha tulema, sõrmeotsad muudkui ketendasid ning kreemitasin mis ma kreemitasin, ei aidanud miski. Olin täitsa nõutu juba, kuid siis ühtäkki hakkasid mu sõrmeotsad paranemismärke ilmutama! Kuna sõrmeotste naha seisukord oli ikka päris nutune, siis võtab täielik taastumine muidugi veel aega, kuid praeguseks on sõrmeotsad juba täitsa inimesemoodi! Samuti hakkasin märkama, et hommikused seljavalud hakkasid taanduma ning energiat oli rohkem.

Praeguseks olen sellerimahlaga niivõrd ära harjunud, et kui mõned päevad vahele jäävad, siis on see ka enesetundes koheselt märgata. Lisaks sellerimahlale muutsin kardinaalselt tervet oma toitumist Meditsiinimeediumi infost lähtuvalt ning ma tõesti tunnen tohutut muutust oma tervise osas. Toitumise teemat tahaksin lähemalt puudutada aga kohe eraldi postituses, mistõttu seekord sellel pikemalt ei peatuks.

 

Tuuli Ivainen

 

Allikas ja kasutatud materjalid: Tuuli tervis ja elustiil, Medical Medium

Foto: iStock



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia.