Almer Jansu: Vibratsioonid aitavad puhastada sise- ja välismaailma

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

1. november 2013 kell 18:23



Teisipäeval, 5. novembril kell 20 toimub Tallinnas Rootsi-Mihkli kirikus Almer Jansu gongide ja kristallkausside kontsert ehk meditatiivne heliderännak. Kui veel kümme aastat tagasi võis Jansut nimetada üheks põnevamaks tantsutreeneriks Eestis, siis täna kutsub ta end pigem alternatiivterapeudiks. Metallist gongi helide tervendavat mõju peab ta eriti oluliseks just praegu, sügisel.

 

Miks ning millal hakkasid ise gongide ja kristallkausside vastu huvi tundma?

Kõike, mida ette võtan, teen selleks, et enda maailma huvitavamaks luua. Nii tantsimine kui ka nüüd idamaade teraapiad on minu aeg ja selles ajas olen mina ise loojaks. Terapeudina teen näiteks Tai ja Jaapani massaaži ja gongid ning kausid on heliteraapia näol sellele suurepäraseks täienduseks. Heli on lummav, kristalli ja gongi vibratsioonid aitavad luua ning puhastada sisemaailma ja ümbruskonda.

Kristallkausid avastasin enda jaoks Austraalias messil ja terapeutide juures õppimas käies, see oli aastal 2004 või 2005. Gongid tulid mu ellu Londonis, kui 2006. aastal joogakoolis õppisin.

 

Kas nimetad ise kausside ja gongide helisid pigem muusikaks või teraapiaks?

Ikkagi muusikaks aga kuna tegemist on nn orgaaniliste helidega ehk ülemhelide, vibratsioonidega jne, mis kehaga koos vibreerivad, siis on neil ka teraapiline mõju.

Ülemhelid toimivad ka füüsilisel tasandil ning vibratsioonide abil on võimalik määrata, milline osa kehast on parasjagu tasakaalust väljas ja vajab ravi. See on tegelikult väga sarnane näiteks ultraheliga.

Vaimsel tasandil aitavad vibratsioonid meil beeta-sageduselt alfa-sagedusele ehk loovuse tasandile tõusta, see aitab meil lõdvestuda. Samuti kiireneb seejuures ainevahetus ehk siis mõjutatud saab taas ka füüsiline keha.

 

Kas gonge ja kristallkausse võivad kõlistada kõik või on nende mängimiseks vaja spetsiifilisi teadmisi?

Kindlasti soovitan ma kõigil koju kausid või gongid osta ja neid mängida, oskused tulevad kogemustega. Samas ei ole need kausid, mis meil enamasti poodides müüakse, tihti puhta sagedusega ja sellised nn poolsurnud kausid helisevad küll, aga neil puudub pulss, seega ei pruugi nad anda teraapilist tulemust. Pulss on see, mis meid elus hoiab ja tervendab.

Gongid kui metallinstrumendid on kasulikud just sügisel, idamaade filosoofias on sügis metalli element ning metalli energia aitab meil lahti lasta vanadest mõttemustritest ja avardab teadvuse erinevaid tasandeid.

 

 

Mariann Joonas

 

Loe lisaks: Alkeemia.ee, kontserdi leht Facebookis

Kuula saadet “Hallo, Kosmos!” Almer Jansuga siit.

Foto: erakogu

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt