Kirjanik: valitsusse uskumine võrdub psühhopaatide kummardamisega

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

15. november 2013 kell 11:35



9. oktoobril andis Rootsi veebiraadiole Red Ice Radio intervjuu ameeriklane Marc Stevens, kes on anarhistist kirjanik ja raadiosaate The No State Project  juht. Ta on kirjutanud raamatud “Government: Indicted“ (Valitsus: süüdistatud) ja “Adventures in Legal Land“ (Seiklused Seaduste maal), kus ta arutleb Ameerika Ühendriikide seadusandluse ja poliitilist süsteemi üle. Marc arvab, et valitsusse uskumine on samaväärne psühhopaatide kummardamisega.

 

Kuidas defineerida reegleid, mida bürokraadid paberile kirjutavad?

Reegleid nimetatakse seadusteks või põhiseaduseks ja neid panevad kirja nii üksikindiviidid kui inimeste grupid. Need seadused kehtivad maagiliselt äkki kõigile, kes jäävad seaduserelva ette. Me peaksime võtma reegleid kui ütlust sest mina ütlen nii ja mitte kasutama terminit seadus.

 

Oleme juba aastatuhandeid uskunud, et kui reegli kohta öeldakse seadus, siis see on midagi erilist. Individuaalselt meil ei ole enam õigusi ega valikuid, peame maksma makse, sest vastasel juhul ootab ees vangla. Seadused on vorm omandiõigusest ja orjusest kohas, kus on valitsus. Meile antakse valida kodu ja võimalus minimaalselt ringi liikuda – juhul kui on autojuhiload. Välisriikidesse reisimiseks pead saama loa enda omanikult, et seda teisele valitsejale ette näidata.

 

Mis juhtub, kui neid reegleid ei oleks? Totaalne anarhia?

Kõigepealt peab selgitama, et anarhia ühiskond tähendab ilma valitsejateta, mitte ilma reegliteta ühiskonda. See ei ole kurjus ja kaos, mida tohutu propaganda on meile 200 aasta jooksul peale surunud. Minu ja teiste anarhistide jaoks ei ole olemas valitsust, nad on lihtsalt inimesed, mitte midagi muud. Nad loovad abstraktsioone, et varjata enda olemust, öeldes, et töötavad valitsuse heaks, mis tegelikult koosneb nendest samadest inimestest.

Kui argumenteerida maksuameti töötajaga, siis tihtilugu vastatakse, et ma ei pea tegutsema nende öeldu, vaid seaduse järgi – ehk siis tegema seda, mida keegi teine on öelnud. Lühidalt öeldes on valitsus vaid inimesed ja seadused lihtsalt mingi poliitiku sest mina ütlen nii reeglid. Psühhopaatide ja valitsejate ainus võim on see, et meie ise allume neile ja usume kontsepti, et nad on midagi enamat kui tavalised mehed ja naised.

 

 

Mis on inimeste endi arvates seadusesüsteem?

Enamus selgelt mõtlevad inimesed lähtuvad printsiibist, mida mõistavad juba väikesed lapsed – ei tohi rünnata teist inimest. Kui meil ei ole kokkulepet füüsilise jõu kasutamises, siis ma ei taha, et sa ründaks mind, sest siis ma ei pea ka sind ründama. Seega teisisõnu kaitseb valitsus meid vaba elu eest, kasutades seaduserelva, olles nii vastuolus agressiooni printsiibiga.

 

Mida sul on öelda inimestele, kes usuvad riigi põhiseadusesse?

Kui minna Maa orbiidile, siis me ei näe riikidevahelisi piire, sest need on välja mõeldud – nii nagu ka põhiseadused. Meie vara võetakse siis seaduslikult käest ära, kui seda teeb maagiline valitsus ja põhiseadus. Lysander Spooner ütles 1869. aastal, et mida iganes põhiseadus on või ei ole, see on esiteks andnud meile valitsuse ja teiseks on see võimetu valitsust peatama. Kummalgi juhul ei peaks põhiseadust eksisteerima.

 

Kas valitsusele kehtib põhiseadus?

Kongressi egoistlikke ja valelikke psühhopaate kaitsevad põhiseaduse sätteid, mis muudavad nad immuunseks kriminaalsüüdistustele ja isegi tööalastele küsimustele vastamisele. Samuti on immuunsed kohtunikud, kuna eelnevad prokurörid on selle õiguse läbi surunud erinevate teenete tegemiseks. Põhiseadus ei kehti ka politseinikele, kes on USA-s suurimad narkokaubitsejad, sest nad ei pea narkootikumide eest maksma – nad lihtsalt varastavad neid.

 

Kes siis ikkagi valitseb seadusandlust ja poliitilist süsteemi?

Seadusandlusega alustati Vana-Kreekas ja seadusekoostajad olid rikkurid ning orjaomanikud. Nende huvides oli sellise ühiskonnastruktuuri hoidmine ja säilitamine. Arvan, et meie valitsejad on rikkaimad 20-30 perekonda, kes on raha võimu edasi kandnud sadu aastaid. Valitsus on tänapäeval kõigest pankurite tööriist, ilma milleta nad ei suuda midagi teha. Tööriist, millel on õigus allutada, valetada, petta, varastada ja tappa.

 

 

Kuula intervjuud Marc Stevensiga siit.

Marc Stevensi veebilehekülg 

Fotod: lh3.googleusercontent.com, scaredmonkays.com, lasallenonprofitcenter.org, f6.pmo.ee

 

Toimetas Laur Raudsoo

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt