Ministeerium: Eestis võib tänavu alkoholi tõttu surra üle 1500 inimese

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

6. jaanuar 2014 kell 16:17



Sotsiaalministeeriumi prognoosi kohaselt sureb tänavu Eestis aasta jooksul alkoholi tõttu rohkem kui 1500 inimest, rohelise raamatu meetmete jõustumise korral võiks see arv langeda aga 1130-ni.

 

Rohkem kui aasta tagasi avalikustas sotsiaalministeerium alkoholipoliitika rohelise raamatu esialgse versiooni – dokumendi, mis paneb paika Eesti alkoholipoliitika arengusuunad, kirjutab Eesti Päevaleht.

Pärast mitmeid tuliseid arutelusid on sellesse tehtud kümmekond muudatust, kuid Eesti tubaka- ja alkoholikahjude vähendamise koja (ETAK) juhatuse liikme Andrus Lipandi sõnul on need kosmeetilist laadi ja ei suuda alkoholi tarbimist tegelikult vähendada.

Näiteks peaksid poemüüjad Lipandi hinnangul olema kohustatud alkoholiostjatelt dokumenti küsima, raamatu järgi on see aga vajalik ainult siis, kui ostja vanuse osas tekib kahtlus.

Samuti ei näe dokument ette alkoholi miinimumhinna kehtestamist, vaid märgib, et seda ettepanekut tasub kaaluda.

Telegram küsib, kuidas on võimalik, et selline potentsiaalsete alkoholi tarbimisest tingitud surmade arv on riigi jaoks statistiline paratamatus samal ajal, kui alkoholist kordades vähem mürgised ja looduslikud uimastavad ained on ebaseaduslikud ja põlu all.

 

Allikad: ERR, Eesti Päevaleht

Foto: popsci.com

 

Toimetas Mariann Joonas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt