Inspireerivad Eesti inimesed: Maivi, Ester ja Evelin – rahulolu loojad Nõmmelt

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

13. märts 2014 kell 18:38



1525532_662683817123238_928793163_n

Fotod: Aivo Kallas, Eduard Stogov  ja erakogu

Idülliline majake Tallinnas Nõmmel, Rahulolu Keskus, mis koondab erinevaid enesearengule suunatud tegevusvaldkondi, on kolme inspireeriva naise unistus, mis võttis füüsilise vormi möödunud suve lõpus. See on üks vahva ja innustav lugu sellest, et unistused on alati määratud täituma, kui vaid ise araks ei löö. Kolm hakkajat naist loobusid igapäevasest orav-rattas-tööst vajadusest vabaduse järele, sisemisest igatsusest rahuloluks ja soovist kogeda üha rohkem õnnehetki ning hakkasid ellu viima ühist nägemust enesearengu keskusest. Seal leiavad vaimutoitu ja meelerahu nii tormilisest elurütmist väsinud inimesed kui ka hinge sisemistel radadel kogenud seiklejad. Vestlesime ühe Rahulolu Keskuse haldja, energiaterapeudi ja inimeste inspireerija Maivi Talvinguga. 

 

Kes on Rahulolu Keskuse loojad ja kuidas te kokku saite?

Eks igaüks meist kolmest – Ester Vasserman, Evelin Veismann, Maivi Talving – on salaja kandnud endas oma unistust sellise keskuse loomisest. Kuid miski ei saa sündida enne, kui selleks valmis ei ole ja kui aeg pole küps. Kõik sünnib just täpselt õigel ajal.
Paar aastat tagasi hakkasid meie teed ristuma erinevatel meditatsiooni- ja vestlusõhtutel. Sealt tekkis tutvus ning märkamine ühistest huvidest. Olime kõik lõpetamas üht eluperioodi – valmis jätma hüvasti tööde ja tegemistega, mis kuidagimoodi ei tahtnud enam muutunud mõtteviisi ja olekuga sobida. Me vajasime üksteise toetust oma elutee selles etapis.

Muutused iseendas olid väga kiired ja suured, sest vana maailmapilt enam ei kehtinud, meie meeled olid ärksad ning tajusid maailma, mis suurema osa inimeste jaoks on veel nähtamatu.

maivi talvingester vassermann18920_314630418645630_498659697_n

 

Kuidas sündis keskuse idee ja kuidas see teoks sai?

Aasta tagasi tekkis meis selgus: me vajame oma kohta, kus saame luua keskkonna, mis vastab meie väärtustele ja nägemusele. Oli selge, et me ei mahtunud ühessegi olemasolevasse süsteemi. Olles saanud üle isiklikest hirmudest, sai vastu võetud kindel otsus ning see viis meid eelmise aasta suvel kokku õige majaga Nõmmel. Meie kõigi isiklik areng viimase aasta jooksul oli olnud väga kiire, arendava info tulv aga jätkus. Võib öelda, et meie kolme koosmõjul tekkis plahvatus, mis sünnitas uue galaktika, mille nimeks saigi Rahulolu Keskus.

Meie sisemine kell ütleb, et kõik toimub täpselt õigel ajahetkel. Ja kui miski ei sünni, mida oleme oodanud või vajanud, siis vaatame üle põhjused, teeme iseendas vajalikud muudatused, õpime olukorrast ning üsna pea universum vastab meile soovituga või avab meile uued võimalused. Nii et meie üks hea koostööpartner on ka universum. Mida enam teda ja ta toimimist tundma õpime, seda enam tunneme endas kindlust ja usaldust, et kõik läheb nii, nagu minema peab ja selles hetkes on see parim lahendus. Tänaseks me juba naljatame omavahel, et vajame suuremaid ruume.

 

Kelle heaks te keskuse asutasite?

Meile on kõik inimesed tingimusteta teretulnud. Inimesed, kes keskusesse tulevad, on tundnud endas kutset siia tulla, kuna nad kõlavad kokku meie keskuse mõttelaadi ja energiaga. See on koht, kus saab teadmisi teistega jagada, toetada ja olla toetatud, juhendada ja saada juhatust. Meil toimub kõik tingimusteta armastuse ja harmoonia õhkkonnas. Tegutseme üheskoos usalduses, toetuses ja lubame endale olla voolamises. Oleme avanud keskuse lisaks külastajatele ka kõigile neile, kes soovivad toetada inimesi oma teadmiste ja oskustega. Võib öelda, et keskus tegeleb inimese isikliku arenguga erinevate tehnikate kaudu. Oodatud on kõik, kellele meeldib avastada iseennast, avardada teadlikkust, hoolitseda oma keha ja vaimu eest.

 

Milliseid enesearengu võimalusi Rahulolu Keskus pakub ja kes siin peale teie veel tegutsevad?

Meie keskuse põhilised tegevussuunad on teraapia ja massaaž. Rahulolus on kodu leidnud enesearengule suunatud õpi- ja töötoad, meditatsiooni- ja vestlusõhtud, joogatunnid, massaažikabinett, tantsu- ja lasteüritused jpm.

Minu ja Estri juhendamisel käivitasime hiljuti Energiakooli, mis koondab enda alla need kursused ja töötoad, mis avavad tee peenenergiate maailma tundmaõppimiseks. Seda nii iseenda meelte ja tajude arendamiseks ning energeetiliseks korrastamiseks kui ka teistele inimestele sama asja lähi- ja kaugseansina tegemise õppimiseks. Meie energiakooli eristab teistest samataolistest see, et info jagamisel ei lähtuta ühestki kehtivast õpetusest ega tehnikast. Kogu info antakse edasi meie oma praktika ja kogemuste pinnalt ning kanaldusena universaalsest infoväljast.

Kristallide imelist maailma õpetab tundma Evelini loodud Kristallikool, kus on nii algõpe, praktikumid kui ka kursused edasijõudnutele. Liina Liisveldi käe all saab Kristallikoolis õppida kristallmassaaži ja omandada spetsiifilisemaid kristalliteraapia võtteid.

Lisaks toimuvad ka kursused taimetoidu, Taro-kaartide ja soovidepõhise reaalsusloome teemadel. Pakume ka kontserte ja grupimediatatsioone, lähiajal on tulemas näiteks meelerännak gongide saatel, pööripäeva rituaal ja unenäopüüdjate töötuba.

Terapeudid, kes siin lisaks meile tegutsevad ja eraseansse teevad, pakuvad väga palju erinevaid tehnikaid: energeetiline valgustervendus, kristalliteraapia, rännakud, holistiline teraapia, TRE- ja Access Bars teraapiad, reiki ja kvantreiki, sünninõustamine jt.

Ka meie majas praktiseeritavate massaažiliikide valik on lai: kristallmassaaž, klassikaline ja vana-eesti massaaž (soonetasumine), tantramassaaž, OSHO Tasakaalustav massaaž, klassikaline- ja spordimassaaž, tselluliidi-, šokolaadi- ja meemassaaž, Tai massaaž, Shindo, laavakivimassaaž, Abhyanga ehk õlimassaaž, ajurveeda massaaž, Hawaii Lomi Lomi, Hiina punktmassaaž, aroomimassaaž jm.

Huvi korral leiab meie kodulehelt tegijate kontaktid ja saab broneerida sobiva aja. Samuti saavad terapeudid ja koolitajad rentida meie majas ruume seanssideks ja üritusteks.

Rahulolus tegutseb ka väike kristallipood, kus on juba päris mitmekesine poolvääriskivide valik. Oleme keskendumas tervenduskristallide valiku suurendamisele: kristallsauad, massaažipulgad, võrekomplektid jne.

Keskuses saab lugeda ja laenutada raamatuid meie väikesest raamatukogust.

 

Tutvusta veidi teie filosoofiat.

Oleme koos Estri ja Eveliniga rahulolu  filosoofia sõnastanud niimoodi, et kandvaks mõttelaadiks on tingimusteta olemine, austus ümbritseva keskkonna ja kõigi inimeste suhtes, rõõm andmisest ja vastuvõtmisest.

Meie soov ja eesmärk on tuua inimeseni suurem pilt, et osata näha nii endas peituvat kui ka välist maailma ka teistest vaatnurkadest, kui on harjumuspärane. Me aitame inimesel leida tema õiget suunda ja siis tema arenguteel jõudsalt edasi liikuda.

Inimesed, kes meie kursusi, vestlusõhtuid, nõustamisseansse ja praktikume külastavad, küsivad sageli, mida teha ja kuidas mõelda, et leida sisemine rahu, kogeda oma elu küllusliku ja rahuldust pakkuvana. Päris palju sellest, kuidas inimene oma elu kogeb, sõltub inimese peas toimuvast. Sellest, kuidas ja mida inimene mõtleb, millised on tema uskumused. Ja siia juurde kuuluvad ka hirmud. Oluline on teada, kuidas oma hirmust läbi minna, et jõuda kohta, kus mõistad, et mitte midagi pole põhjust karta, sest kõik läheb alati hästi. “Raskused on selleks, et neid ületada” – me ju kõik teame seda ütlust. Ja nii on. Miski ei saa minna valesti, sest kõik on millekski vajalik ja kasulik. Oluline on oskus näha igas elusündmuses võimalust õppimiseks ja kohelda iga inimest oma eluteel kui õpetajat.

Kui on käsil keeruline elupeatükk, siis aitab iseendast teadlikumaks saada ka see, kui n-ö astud mõtteliselt stseenist korraks välja ning vaatled iseennast ning olukorda kõrvaltvaataja neutraalse pilguga, teisiti, kui sa tavaliselt oled harjunud ennast vaatama ja analüüsima. Siis muutub kogu maailmapilt ja lisaks taipad, et neid vaatenurki, mille alt oma elu analüüsida, on väga palju erinevaid. Mida enamatest külgedest ühte olukorda vaadata, seda huvitavam see on. Alles siis märkad, kui palju erinevaid võimalusi ja valikuid sul tegelikult on.

Väga palju aitab ka arutlemine teise inimesega, kes on sinuga piisavalt samal lainel, et tekiks n-ö teineteise edasi tõmbamise efekt. Muidugi võid ka valida kellegi, keda endast palju targemaks ja kogenumaks pead, õpetaja või guru, kelle nõuannet järgida. Kuid see võiks olla pigem ühekordseks vaimse arengu tõukeks, sest sa ei ole vaba, kui alatasa järgid pimesi kellegi teise juhiseid, olgu ta kui tahes tark, kogenud ja edukas.

 

Mis on see, mida tahaks igale inimesele meelde tuletada?

Ela oma elu ise, lähtu alati endast, mitte eeldustest, mida sa teistele omistad ning mis tihti ei pea üldse paika. Keskendu enda soovidele, nii ehk naa lood sa ise oma tulevikku ja reaalsust – tee seda siis teadlikult, mitte kogemata. Näe võimalusi, kuidas tegutseda, mitte ära otsi põhjuseid tegemata jätmiseks. Ära sea kedagi endast kõrgemale ega madalamale – kõik on võrdsed. Ära võrdle ennast teistega, vaid ainult iseendaga.

Paljudel inimestel on samad küsimused, kuid erinevad vastused – ei ole mõtet spikerdada elu teise pealt ega ka teisele enda vastuseid peale suruda. Rõõmusta ja naudi elamist. Hoia oma nägemused, arusaamad ja harjumused muutumises, muidu ei toimu arengut, kuid see ongi kogu eksistentsi eesmärk.

Üks tähtsamaid asju püsiva õnnetunde ja sisemise rahulolu tundmiseks on oma südame hääle kuulamine. Ei ole tähtis, mida teised inimesed sinust arvavad, teiste arvamus on heitlik ja muutlik, aga süda teab alati täpselt, mis on sulle parim. Südame häält kutsutakse tihti ka intuitsiooniks.

 

Keskuse tegemistega saad olla kursis siin ja Facebooki lehel.

 

Fotod: Aivo Kallas, Eduard Stogov  ja erakogu

Pilt: Maivi Kristallmandalad

 

Toimetas Liina Liisveld 

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt