Uuriv ajakirjanik: Meedia võimendab hirmu Ebola viiruse ees

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

8. august 2014 kell 16:38



Jon Rappoport on töötanud uuriva ajakirjanikuna üle 30 aasta, ta haldab praegu uudisteportaali No More Fake News ning on kirjutanud hulga raamatuid. Esmaspäeval, 4. augustil USA raadiosaatele Coast To Coast AM antud intervjuus rääkis Rappoport muuhulgas sellest, et nagu ka varem linnu- või seagripi puhkedes on juba väljatöötamisel Ebola-vastane vaktsiin, mille müüki paiskamine tõotab ravimifirmadele hiigelkasumeid. Samuti sai mainitud huvitav fakt, et USA valitsusasutus, haiguste ennetamise ja kontrolli keskus (CDC, Centers for Disease Control and Prevention) omab juba 2009. aastast patenti Ebola viiruse ühele tüvele.

 

Alates eelmisest seagripi epideemiast, millest kõikjal pasundati, otsustasin luua infogrupi uurijatest ja inimestest, kes on sündmuste keskmes kohapeal infot kajastamas. Seetõttu näen ma hoopis teistmoodi seda Ebola viirusega seotud olukorda Lääne-Aafrika riikides, mis erineb sellest kajastusest, mida me kuuleme ja näeme massimeediast.

Põhimõtteliselt on tegu riikidega, mis on tõsises kriisis juba pikemat aega: Sierra Leonet, Guinead, Libeeriat ja Nigeeriat on räsinud lõputud sõjad; nende riikide keskkond on äärmiselt saastatud suurte tehaste poolt; näljahäda ja alatoitumine on üldlevinud; toimub antibiootikumide ületarbimine – teisisõnu, see on üks mürgine supp, mis juba iseenesest põhjustab hulganisti probleeme. Kõigele lisaks on teada, et nendes piirkondades on inimestel väga suur C-vitamiini puudus, mis põhjustab veresoonte lõhkemist ja suuri verejookse. Seega, juba Ebolast rääkimatagi on seal tegemist väga tõsiste probleemidega. Loomulikult massimeedia seda sellise pilguga ei vaata ega uuri, sest nad lihtsalt ei uurigi mitte kunagi mitte midagi.

 

Hiljuti jõudsid meieni teated, et sealsed tervisetöötajad on samuti haigeks jäänud ja Ebolaga nakatunud. Need arstid ja õed kasutavad kaitseülikondi, mis on täielikult isoleeritud. Kuid nendes ülikondades on ülipalav olla, mille tõttu nad ei saa korraga rohkem kui tund aega töötada. Arstid on kurtnud, et nad kaotavad tunniga ligi 5 liitrit kehavedelikku. Pärast ülikonna seljastvõtmist peavad nad kaks tundi taastuma, et seejärel taas ülikonnad selga panna ja kõik kordub. Neid desinfitseeritakse mürgiste kemikaalidega, nagu näiteks kloor, kusjuures kloori leidub ka nendes samades kaitseülikondades. Üks arst ütles, et peab hingama intensiivset kloorivingu, samal ajal kui ta keha kaotab mitu liitrit vedelikku. Niisiis, kui Ebola teda ei tapa, siis võib seda teha klooriving. Mitu arsti on peale turvaülikonna seljastvõtmist lihtsalt kokku kukkunud.

Arstid ja teadlased on Sierra Leones teinud diagnostilisi teste Ebola ja mitme teise viiruse kohta juba aastaid, töötades koos USA bioloogiliste relvade ekspertidega. Seega tekib küsimus, et mida on need inimesed seal tegelikult on teinud kogu aeg. Nad väidavad, et nad teevad katseid, et vältida selliste haiguste ja viiruste levimist, aga nagu me teame, on selliseid teadlasi vahel ära kasutatud bioloogiliste relvade väljatöötamise eesmärgil. Kusjuures Sierra Leone valitsus käskis hiljuti teadlastel igasugused katsed ära lõpetada, andmata ühtegi põhjust ega seletust.

 

Viimastel andmetel on nendes neljas Lääne-Aafrika riigis surnud 887 inimest Ebola tõttu. Kaks USA haigestunud tervisetöötajat toodi kodumaale tagasi, mis vallandas hüsteeria massimeedias, sest kardetakse Ebola levikut USA-s. Kas neid inimesi poleks pidanud tagasi USA-sse toodama?

Neid inimesi saanuks ravida ükskõik kus, miks viia läbi selline komejant ja tuua nad tagasi USA-sse. Mina arvan, et kindlasti on üks põhjus selles, et haiguste ennetamise ja kontrolli keskus (CDC) ja USA valitsus ei soovi, et maailm saaks teada, mis nende tervisetöötajatega tegelikult juhtus. Oletame, et kui selguks, et nende inimeste terviseprobleemid ei tekkinud mitte Ebola viirusest, vaid hoopis keemiliste ühendite kokteilist, mille keskel nad viibivad, ja veepuudusest; ning peagi oleks märgata, et nad juba paranevad ja proovid näitaksid, et neil polegi Ebola viirust. Sellisel juhul eelistaksid nad neid inimesi “ravida” mõnes kinnises haiglas USA-s, mitte kuskil välismaal, kus selline info jõuaks peagi kõikjale meediasse.

 

CNN ja teised uudistekanalid on teatanud, et mitmes USA haiglas tehakse patsientidele Ebola teste, sest kardetakse halvimat, kas oled sellega kursis?

Jah, tõepoolest selline info liigub, kuid midagi täpsemat ei öelda, see kõik on väga kahtlane.

 

Kas Ebola probleem on paisutatud palju hullemaks, kui see tegelikult on?

Ma arvan, et selles pole kahtlustki. Hirm, et keegi aevastab ja sealt mingi piisk lendab sulle suhu ning kohe saad endale Ebola, on naeruväärne. Inimesel peaks olema väga palju viiruseid ja baktereid kehas, et haigestuda. Need asjad ei käi nii, et nüüd hakkavad kõik aevastama ja kõik jäävad järsku korraga haigeks. Teine asi, millest ei räägita, on iga inimese enda immuunsüsteem. Tugeva immuunsüsteemiga inimesed lihtsalt ei jää haigeks.

 

Kui sa lendaksid lennukiga ja sinu kõrval istuks Ebolaga nakatunu, kas sa tõuseksid püsti ja küsiksid endale uue istekoha?

Ei, kindlasti mitte, see olukord pole nii hull. Sa peaksid olema teisega eriti lähedases kontaktis, et viirus sinuni jõuaks. Ma pean selle all silmas kehavedelike ja lahtiste haavadega kokkupuutumist, seda peaks kahtlemata vältima. Ebola avastanud arst Peter Piot ütles ise, et Ebolaga nakatunu kõrval istumist ei peaks keegi kartma, aga sellest massimeedias loomulikult eriti ei räägita.

 

Räägitakse, et septembriks peaks valmis saama Ebola vaktsiin, kas on võimalik, et tegemist on hoopis farmatseutilise salasepitsusega?

Kahtlemata. Me oleme lähiajaloos korduvalt näinud seda, kuidas suuremate epideemiate korral on kohe välja tuldud erinevate vaktsiinidega, mis kõik korda tegema peaksid. Mõelda vaid, pärast kõiki neid aastaid on juhtumisi just praegu valmis saamas Ebola vaktsiin… Kusjuures ühtegi vaktsiini testi inimeste peal kunagi ei tehta, vaktsiinid pannakse lihtsalt käiku. Need testid tehakse laborites vaktsiini enda peal. Nad vaatavad, et jah, paistab olevat korras: vaktsiin toodab antikehasid, paneme selle töösse ja anname inimestele. Pole mitte ühtegi otsest põhjust arvamaks, et see vaktsiin üldse tõhus on. Lisaks kerkivad esile ohutusküsimused ja küsimus, et mida nendesse vaktsiinidesse üldse topitakse. Sinna pannakse väike kogus Ebolat ennast ja kogu keemiline kompott, mis lisatakse kõikidesse vaktsiinidesse, ning nõnda jõuab see inimesteni. Kusjuures pole olemas mingeid usaldusväärseid allikaid, mis kinnitaksid, et vaktsiinid üldse toimivad. Küll aga on lugematu arv teateid vaktsiinide negatiivsetest kõrvalmõjudest. Selle Ebola vaktsiini puhul tuleb arvestada, et tegemist on kiiruga väljatöötatud ja katsetamata vaktsiiniga.

 

Me teame ajaloost, et Aafrikat on korduvalt ära kasutatud bioloogiste relvade katsetamisel, kas on võimalik, et see Ebola asi väljus neil lihtsalt kogemata kontrolli alt või on see meelega tekitatud olukord?

Ma olen kindel, et nad üritavad seda olukorda ära kasutada nii või teisiti ja teha vaktsineerimine rohkem kohustuslikumaks kõigile. Selles suunas on kontrollsüsteem üritanud liikuda juba pikemat aega. Nad vajavad selleks suuremat kriisi ja põhjust ning Ebola on selleks ideaalne võimalus. Sellele lisaks kirjutas president Barack Obama hiljuti alla määrusele, mis näeb ette, et kõik USA kodanikud, kellel kahtlustatakse kopsuhaigusi või hingamisteede haigusi, võib panna karantiini. Seega ei saa välistada, et näeme lähitulevikus inimeste karantiini saatmist USA-s. Näiteks need haiglad, kus tehakse Ebola kartuses inimestele teste, võib vabalt juhtuda, et antakse korraldus kogu haigla, sealhulgas ka haigla külastajate karantiinipanekuks. Sellisel juhul oleks tegemist poliitilise sammuga üha tugevneva politseiriigi suunas meditsiinilistel ettekäänetel. Olen juba aastast 1987 kirjutanud, et meditsiiniline olukord on ideaalne võimalus poliitilise võimu piirideta kehtestamiseks, sest kõik paistab olevat teaduslik ja humaansetel kaalutlustel tehtud. Kuid reaalsuses on see kõik ette plaanitud. Aafrika puhul me juba näeme, et inimesi on pandud karantiini ja politsei kontrollib olukorda tänavatel. Tegemist on õudusfilmi stsenaariumiga.

 

Kes hakkab seda vaktsiini tootma ja kes sellest kasu saavad?

Siin tulevad mängu erinevad riiklikud organisatsioonid ja ülikoolid ning mitmed erafirmad, kes kõik panustavad vaktsiini tootmisele ja uuringutele. Pinnale jäävad firmad kasseerivad vaktsiinide pealt hiigelsummasid. Massimeedia külvab inimestes hirmu, öeldes, et Ebolaga nakatanul tekivad verised haavad ja inimesed jooksevad piltlikult öeldes verest tühjaks, mis pole sugugi tõsi. Seda hirmu võimendades on aga võimalik inimestele kõike pähe määrida.

 

Kas on tõsi, et USA valitsus on Ebola viiruse patenteerinud?

Tõepoolest, CDC omab ühe Ebola viiruse tüve pantenti. See on äärmiselt kummaline, et juhtiv USA terviseorganisatsioon omab sellist patenti. Nad võivad väita, et nad omavad seda, et teha katseid ja uurida Ebolat jne. Kuid miks vajavad nad Ebola uurimiseks patenti? See on väga kummaline.

 

Küsitles George Noory.

Kuula intervjuud siit (esimene tund).

Allikad ja lisalugemist: Coast to Coast AMNo More Fake News, Infowars, Intellihub, UCA News

31. juulil 2014 USA presidendi Barack Obama poolt allkirjastatud määrus hingamisteede haiguste ja karantiini kohta

Ebola viiruse haru patent USA valitsusasutusele

Ebola viiruse avastanud arst uudisteagentuurile AFP: nakatunu kõrval istumist ei peaks kartma

Ebola vaktsiini väljatöötaja naljatas inimpopulatsiooni vähendamise üle viiruspuhangute abil

Ebola viirusepuhanguga on seotud Bill ja Melinda Gatesi fond ja George Soros?

USA valitsuse pressiesindaja kasutab viirusest rääkides sõna “rünnak” (Ebola attack) (kogu pressikonverents vaadatav siin)

 

Toimetas Hando Tõnumaa

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt