Avalik kiri Eesti faktikontrolliarmeele seoses 9/11 vandenõu(teooriate)ga

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

11. september 2020 kell 13:42



Fotokollaaž: “Meet the Parents” (2000) / IMDb + Canva.com

Täna 19 aastat tagasi võttis aset lähiajaloo üks suurimaid meediasündmuseid – 9/11 terrorirünnakud. Nagu ikka kõikide maailma raputanud juhtumitega, järgnesid ka 9/11-le hunnik vandenõuteooriaid. Telegram on aastate jooksul avaldanud kümneid artikleid ja uurimustöid, mis viitavad sellele, et ametlik lugu 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakutest ei saa mitte kuidagi olla tõene.

 

Veel enne seda, kui sündis Telegram.ee portaal, nägi ilmavalgust 13-osaline dokfilm “Ulmefilm“ (2012), mis lahkab 9/11 ja teisi põnevaid teooriaid, millest peavoolumeedia kuulda ei taha.

Õnneks on aga täna olemas selline nähtus nagu faktikontroll, kelle abiga üritamegi nüüd 9/11 terrorirünnakute vandenõu ära lahendada. Selleks oleme koostanud 6 lihtsat küsimust, mille saatsime Eesti faktikontrolli-armeele ning loodetavasti saame peagi ka vastused. 😊

 

Küsimused:

1. WTC kaksiktornid – kuidas on võimalik, et ainult üks kord eetris olnud video teisest lennukist näitab, kuidas lennuk lendab läbi WTC torni ja tuleb teiselt poolt terves tükis välja?

 

2. Miks kukkus sekunditega kokku WTC7, kuigi sinna ei sõitnud sisse ükski lennuk? Miks ütles WTC kompleksi omanik Larry Silverstein, et “me tegime otsuse tõmmata hoone alla (pull it)“?

Lisaküsimus: Kuidas kommenteerite Alaska Fairbanksi ülikoolis tehtud uurimust, mille kohaselt WTC ei saanud kokku kukkuda tulekahjude tõttu (nagu väidab ametlik teooria)?

 

3. Leidke üks (foto/video) tõestus, et Pentagoni lendas sisse lennuk?

 

4. Tooge üks näide maailmast (peale WTC kaksiktornide), kus teraskonstruktsiooniga pilvelõhkuja kõik korrused on kokku kukkunud tänu mõne korruse põlengule?

 

5. Miks pole Shanksville’is lennuki vrakki? Kas ajaloost on tuua näiteid, kus terve lennuk tuhastub kokkupõrkel maaga?

 

6. Miks ei toimu selles videos lennuki kokkupuutel hoonega mitte mingit kokkupõrget? Me näeme, et lennuk sulandub hoonesse. Kas kokkupõrkel ei peaks mitte lennuki tiivad ja saba purunema?

 

Jääme põnevusega ootama faktikontrolli tulemusi!

 

Hando Tõnumaa

Telegram.ee

 

Vaata lisaks:

  • Ulmefilm
  • Vanglaplaneedi “Üheksateist aastat küsimusi”:



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt