Keskkonnakaitsja Dr. Vandana Shiva: Bill Gates viib süsinikuneutraalsuse sildi all ellu ahnet koloniseerimispoliitikat

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

5. juuli 2021 kell 19:32



Foto: Augustus Binu, CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

India keskkonnakaitsja ja -füüsik Vandana Shiva kutsub rahvast üles ühinema tehnoloogiagigantide ja nende suurima eestkõneleja Bill Gatesi vastu, kes ähvardavad hävitada planeeti uue kolonisatsioonilaine kaudu, tehes seda “inimkonna päästmise” ja elu jätkusuutlikkuse nimel. Shiva nimetab Gatesi uut raamatut “How to Avoid a Climate Disaster” (“Kuidas vältida kliimakatastroofi”) rämpsuks, kuna see nõuab põliste põllumajandustraditsioonide kaotamist ja kunstlikult toodetud võltsliha laialdast kasutuselevõttu. Shiva sõnul valmistab gatesilik mõttemaailm ette maailma, kus võetaks vastu uus toidu- ja põllumajandussüsteem ning “nullpõhiste looduslike lahenduste” abil luuakse uusi tingimusi, mis hävitavad põliselanikke ja väiketalunikke veel rohkemgi. Süsinikuneutraalsus ei tähenda null-süsinikuheidet, ütleb Shiva, vaid seda, et rikkad saastajad jätkavad reostamist ning haaravad endale ka nende talunike maid ja ressursse, kes pole keskkonda reostanud.

 

Suur tehnoloogiagigant juhib uut koloniseerimislainet jätkusuutlikkuse ja süsinikneutraalsuse nimel. Miljardär ja tehnoloogiaguru Bill Gates, kes on nüüd USA suurim põllumaa omanik 1, surub läbi oma nägemust, mis tunnistab tehnoloogiat ainsa mehhanismina maailma päästmiseks, eitades sellega tegelikke, loomulikke lahendusi.

 

Põllumeeste digi-kollektiviseerimine

Miljardär Bill Gates, kes on nüüd USA suurim põllumaa omanik, on probleemi tuumaks, surudes peale oma nägemust, mille kohaselt tehnoloogia on ainsaks maailma päästmise mehhanismiks, eitades jätkusuutlikumaid lahendusi. Pealtnäha õilsa missiooni taga kumab aga läbi hoolikalt kavandatud plaan Saada juurde rikkust ning omada võimu ja kontrolli, muutes kõik peale eliidi alluvateks.

Ph.D. Vandana Shiva räägib oma intervjuus Gatesi Ag One’i projektist 2, mille peakontor asub Missouris St. Louisis, kus paikneb ka Monsanto peakontor.

“Gates Ag One on kogu maailma jaoks välja töötanud põllumajanduslikke lahendusi. Ta on sellest kirjutanud ja meil on selle kohta oma aruandes terve osa 3 “Gates to a Global Empire”,” ütles Shiva. See projekt hõlmab ka digitaalset põllumajandust, mille käigus uuritakse põhjalikult põllumeeste tegevust ning kogutakse nende kohta andmeid, mis võimaldab neile müüa Gatesi ettevõtete tooteid.

 

Bill Gatesi uus raamat on rämps!

Russel Brandiga koostöös võtab Shiva podcast’is Under the Skin luubi alla Gatesi uue raamatu „How to Avoid a Climate Disaster: The Solutions We Have and the Breakthroughs We Need”, mis ilmus veebruaris 2014 4. Shiva sõnul on see üllitis rämps. 5

“Sattusin lugema Bill Gatesi uut raamatut. Tavaliselt ma rämpsu ei loe, aga kui nad tahavad selle kaudu võimu võtta, siis on kasulik kursis olla. Gates ütleb, et tootmisfarmide kasvuhoonegaasid ei tulene tööstustaludest ja suurloomafarmidest, vaid probleemi juured peituvad selles, et lehmad “toodavad” metaani.”

Kontsentreeritud loomasöötmisoperatsioonide (CAFO) tõttu eraldavad aga lehmad metaani seetõttu, et neile söödetakse ebaloom

Palun oota...
TEGEMIST ON TASULISE ARTIKLIGA, EDASI LUGEMISEKS PALUN VALI MAKSEMEETOD


Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt