David Icke täna R2 saates “Hallo, Kosmos!”

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

19. mai 2013 kell 12:15



Mai alguses toimus Telegrami, Ulmefilmi, saatesarja “Hallo, Kosmos!” (R2) ja Matrix kirjastuse ühisvisiit kirjaniku ja legendaarse vandenõuteoreetiku David Icke’i koju. Telegram on juba avaldanud kaks osa ligi viis tundi kestnud intervjuust, kuid uut ja huvitavat leiab ka täna ning nädala pärast kell kaks päeval eetrisse minevast saatest “Hallo, Kosmos!”. Saate toimetaja Eeva-Liisa Vahtra on portaalis Alkeemia kirjutanud saatele ka sissejuhatuse ning välja noppinud parimaid palu Icke’i loomingust.

 

David Icke tekitab inimestes enamasti väga vastuolulisi reaktsioone, ta on end ise nimetanud maailma kõige vastuolulisemaks kõnelejaks – harva, kui tema sõnavõtud kedagi külmaks jätavad. Tema poolt käsitletavate teemade ring on lai, ulatudes üldfilosoofilistest maailmapildi käsitlustest vandenõu karmimate aspektideni, kuhu mahub vahele ka mõtteid inimese, armastuse ja kõiksuse olemusest.

Tänaseks 19 raamatut ilmutanud David Icke on leidnud globaalse lugejaskonna ja neid on tõlgitud 20 keelde. Tema inforikkad ja inspireerivad teosed (millest enamus Eestis ilmunutest on tänaseks välja müüdud) ning avalikud esinemised pungitavad pöörastest ja maailmanägemuse piire laiendavatest mõtetest. Üheks tema missiooniks on ärgitada inimesi ise mõtlema, uurima, kahtlema kehtivas maailmakorras, ärkama oma tõelise olemuse äratundmisele. Toomegi siinkohal välja mõned parimad nopped tema raamatutest.

“Aastal 1990 alustasin ma teadlikult eneseavastamise uskumatut retke. Mul polnud aimugi, kuhu see välja viib, kuid sellegipoolest sammusin edasi. Mul oli villand. Ma polnud sellest “maailmast” kunagi aru saanud: ma ei mõistnud ebaõiglust ja rumalust, samuti viisi, kuidas süsteem muudab inimesed millekski masinasarnaseks, mis töötavad mõttetult “eluks” nimetatava alatasa korduva kogemuse ja käitumise suletud ringis. Meie ei ela elu, elu elab meid.

Leidub ka erandeid ning paljud loevad seda raamatut, kuid enamasti öeldakse inimestele ikka ette, mida mõtelda, kuhu minna, millega ning mismoodi tegelda. Ah et see pole nõnda? Öelge siis, kust te võtate “informatsiooni”, mille alusel teete järeldusi iseendast ja maailmast? Kes otsustab, mis kellaajal peate igal tööpäeval tõusma? Kes määrab, kuhu lähete ja mida ette võtate, kui olete tööle jõudnud? Kes ütleb, mismoodi peate tegutsema? Kui olete samasugune nagu suurem osa praeguses ulmade maailmas elavaid inimesi, siis ei langeta neid otsuseid sugugi teie; need surub teile peale “süsteem”, teie “elule” oma tahet dikteeriv võrgustik.”

“Suurim vangla, milles inimesed elavad, on hirm selle ees, mida teised inimesed arvavad.”
– Raamatust “Ääretu armastus on ainus tõde: kõik muu on illusioon”

“Rahu ja armastus saabub maa peale alles siis, kui oleme saavutanud rahu ja armastuse oma südameis. Kõik algab ja lõpeb meis endis.”

“Armastus – tõeline armastus selle laiemas tähenduses – ei tee mingeid vahesid. Tõeline armastab kõiki. Tõsi, planeedil Maa tunnevad inimesed seda, mida armastuseks peavad vaid selle sõna kitsamas tähenduses. Nad saavad väita, et armastavad oma elukaaslast ja oma lapsi ning võivad tunda nendega tugevat seotust. Nad ei suuda aga tunda tõelist armastust – kosmilist tingimusteta armastust, kui nii võib öelda, enne kui hakkavad ise tundma kosmilist armastust enese vastu.”

“Maailma muutmiseks ei vajata uusi majandussüsteeme ega parlamendi kehtestatud seadusi. Need vaid peegeldavad maailma sellisena nagu ta on. Peame muutma hoopis iseennast ja kõik muu laabub siis iseenesest. Ennast parandades tervendame ka maailma.”
– Raamatust “Mina olen mina! Ma olen vaba!”

“Maatriksi vangistatud mõistused võivad olla unustanud, et nad on Lõpmatus, kuid nad on seda ja jäävad selleks igavesti. Lõpmatuse ja Maatriksi ainus erinevus on see, et Lõpmatus teab ennast kui Lõpmatust ning Maatriks on unustanud. Sina pole Joe Blogg või Bill Smith; see on ainult programmeeritud illusioon. Sina oled kõik, mis on olemas: kõik. Meie ei ela elu; me oleme elu. Kogu elu.”
– Raamatust “Ajasilmus”

 

 

Vaata ka saate tutvustust Raadio 2 lehel.

Allikas: Alkeemia

 

Toimetas Maarja Aljas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt