Telegrami saates MMS-i proovinud Anu ja Liisa-Indra on endiselt elu ja tervise juures!

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

6. september 2017 kell 15:35



tsikidNeljapäeval, 31. augustil läks 9. korda otse-eetrisse konspirituaalne jutusaate “Tere, Teile on Telegram!“, mida vedasid Telegrami peatoimetaja Mariann Joonas ja Õhtulehe loovjuht Anu Saagim. Seekord olid saatekülalisteks Dagmar Kase ja Liisa-Indra Pajuste, kellega tuli juttu veganlusest, loomade õigustest ja muidugi ka hiljutisest kurvast uudisest, et Lool munatööstusele ebavajalikud tibud prügikasti lämbuma visati. Saate lõpus võeti luubi alla aga kurikuulus MMS.

 

Suurema osa saatest võttis enda alla veganlus – kas tõesti on võimalik seda elustiili järgides olla terve ja täies elujõus? Teemat avasid kaks veendunud veganit:

Liisa-Indra Pajuste veab populaarset veganblogi Banaanisaar. Ta on lõpetanud Cornelli Ülikooli taimedel põhineva toitumise kursuse, õppinud laste toitumist Stanfordi Ülikooli kursusel, uurinud taimebioloogiat Tel Avivi professori käe all, teinud läbi Eesti Võimlemisliidu ja Tallinna Ülikooli treenerikoolituse ning läbinud Vegetarian Health Institute´i põhjaliku taimetoiduprogrammi High Raw Vegan Mastery. Kraadiõpingute järgi on Liisa-Indra riigiteadlane, lisaerialaks riigikaitse. Tööajal teeb ta turundust ja avalikke suheteid, näiteks Eesti Loomakaitse Seltsile ja Vastutustundliku Ettevõtluse Foorumile.

Dagmar Kase on pikaajaline vegan ja feminist, loovisik ja kultuurikorraldaja. Dagmar hoolib vägivalla, diskrimineerimise ja rõhumise vähendamisest siin ja praegu. Dagmar on mõtisklenud mitmetel näitustel, festivalidel ja konverentsidel ning mitmetes publikatsioonides nii Eestis kui ka välismaal (Sirp, Eesti Päevaleht, Journal for Critical Animal Studies, Vegan jt) ühiskonna olemuse üle. Viimastel aastatel on keskseteks küsimusteks olnud soo pertseptsioon, identiteedi ja stereotüüpide konstruktsioon ja deformatsioon, privileegid ning laiemas plaanis – inimõigused, keskkonnaõigused ja loomade õigused.

 

Saate teises pooles proovis Anu taas ühte põnevat ainet, mida mõned mürgiks ja teised ravimiks peavad – kurikuulsat MMS-i ehk ainet, mille vastu on aastaid peetud peavoolumeedia ja politsei vahendusel vihast sõda. Saate lõpus MS-i tutvustava vestluse järel otsustas seda proovida ka Liisa-Indra.

Telegram otsustas uurida, kas proovijad ikka ka täna elu ja tervise juures on? Anu Saagim kinnitas 6. septembri lõunal, et temaga on kõik korras. Ühe proovimise tõttu ei muutunud tema tervise juures midagi ei paremuse ega ka halvemuse poole. “Aga päris kindlasti plaanin ma MMS-i proovida siis, kui mõne pisiku kinni püüan ja annan siis selle kohta ka tagasisidet,” lubas Anu.

Liisa-Indra Pajuste on samuti elu ja tervise juures ka kirjutas meile nii: “See oli minule esimene kord isiklikult MMS-iga kokku puutuda. Tavapäraselt lähtun elus põhimõttest, et kui elan loodusega kooskõlas, polegi vaja midagi ravida või puhastada. Proovisin MMSi, sest mind huvitab miks see töötab. Ma arvan, oma tähelepanu peaksime pöörama siia, mitte maha tegemisele. Mõistmisele, mitte laimule. Mul on mitu sõpra, kes on MMSiga ravides uskumatuid tulemusi saanud, see paneb mind soovima seda müsteeriumi mõistma. Esimesena prooviksin mina ravida paastu, värske taimse toidu ja ravimtaimedega. Senini on mulle sellest piisanud. Aga kui peaks olema vajadus muid variante otsida, on hea neidki teada.”

Vaata saadet siin (üles laetud kolmes osas):

 

“Tere, Teile on Telegram!” 10. osa salvestatakse kell 18 sel neljapäeval ja tegu on lausa maailma mastaabis ajaloolise
vestlusega – nimelt peetakse maha väitlus lameda Maa teemadel, kus ühel pool seisab lameda Maa uurija Hando Tõnumaa ja teisel pool heliotsentrilise maailmapildi esindajana füüsik ja astronoom Üllar Kivila, kes töötab Tartus AHHAA Teaduskeskuses planetaariumi valdkonna kt-na.

Kerakujulise Maa teooriaid oled ilmselt koolis õppinud. Lameda Maa teemaga tutvumisega võid näiteks alustada siit: “Lame Maa: teooria, mida enamik vandenõuteoreetikutest ei usu“.

 

Varasemaid saateid saad vaadata siit: Telegram Youtube

20967842_1817612328255827_678606986_oPS. 15 lehekülge põhjalikku MMS-i juttu ehk intervjuu MMS-i abil raskest haigusest paranenud tuntud Eesti muusikuga ning Janika Veski MMS-i ettekande leiad värskest Telegrami ajakirjast, mis on kõikjal üle Eesti müügil selle nädala teisest poolest.

Foto: Jörgen Norkroos /Õhtuleht

 

Toimetas Mariann Joonas



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt