Toidud, mis vähendavad põletikku

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

30. märts 2013 kell 14:13



Põletik on keha normaalne reaktsioon vigastuste vastu, aga kuigi tegemist on loomuliku kaitsesüsteemiga, võivad põletikud krooniliseks muutuda ning keha vastu hakata töötama. Alabama ülikooli teadlane Lauren Whitt kinnitab, et põletike vastu on võimalik võidelda toiduvaliku abil.

 

Whitt julgustab inimesi täisväärtuslikku ja kiudaineterikast toitu sööma. Toidud, mida põletike korral proovida võiks:

 

 

Tsitruselised – vitamiinid C ja E on olulised anitioksüdandid.

Tumerohelised lehed – kõrge vitamiin K sisaldus.

Tomatid – vilja punane pigment lükopeen on võimekas antioksüdant.

Vabast loodusest püütud lõhe – kõrge omega-3 rasvhapete kontsentratsioon.

 

 

Põletikuvastaste toitude söömist ei tohiks võtta kohustusena, vaid nad tuleks liita oma igapäevasesse toidusedelisse. Töötlemata ja praadimata värske toidu söömine võib ka üldiselt vähendada vajadust arstirohtude järele.

 

Ained, mida põletikega vältima peaks: transrasvad, suhkur, gluteen (sh kõik nisutooted), omega-6 rasvad (nt päevalilleseemned, mais, soja, õlid, kreeka pähklid), piim, naatriumvesinikglutamaat.

 

 

Allikad: Science Daily ,Huffington Post

 

 

Toimetas Maarja Aljas



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt