Peagi hakkavad droonid Saksamaa seinasodijaid jälgima

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

28. mai 2013 kell 22:05



Kui seni on USA-s laialdast jälitustegevust võimaldavad ja Lähis-Idas inimesi tapvad droonid meie jaoks üsna kaugeks jäänud, siis varsti peame ka meie privaatsuse ja moraalsuse küsimustega  tegelema hakkama. Täna teatas Saksamaa riigiraudtee Deutche Bahni esindaja, et riigi raudteede, sildade ja raudteejaamade kohal hakkavad varsti lendama mehitamata lennumasinad, mis hoiavad silma peal grafitivandaalidel.

 

Deutsche Bahni teatel registreeriti eelmisel aastal umbes 14 000 grafitiintsidenti, mille puhastamiseks kulus 7,6 miljonit eurot. Lähinadalatel hakkab riigiraudtee katsetama, kas vandaalide heidutuseks võiksid sobida droonid, mille salvestisi saaks kasutada kohtus tõendusmaterjalina.

Katsedroonid toodab Saksa mikrodroonide tootja GmbH, üks seiredroon maksab umbes 66 000 eurot. Akutoitel töötavatele kopteritele võib paigaldada nii soojus- kui ka tavalise kaamera. Kopterid püsivad õhus kuni 80 minutit, nende lennuraadius on 40 kilomeetrit ja kiirus kuni 54 kilomeetrit tunnis.

 

 

Allikad: BNS, Huffington Post

 

Toimetas Maarja Aljas

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt