10 ravimtaime, mis aitavad väsimuse vastu ja tasakaalustavad keha

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

13. aprill 2023 kell 9:40



Puhkuse ja töö rütmi tasakaalu leidmine ei ole paljude jaoks sugugi lihtne ning veelgi keerulisem võib olla hea energiatasakaalu leidmine. Näib, et ööpäevas ei ole piisavalt tunde, et oma elu tasakaalu saada. Tõsi on see, et hea tasakaalu leidmine on võimalik ja saavutatav ning mõned taimed võivad sind sel teel aidata. Jäta vahele oma igapäevane erguti suhkru või kohvi näol, sest pikas plaanis kurnab see sind lihtsalt ära. Asenda need energiat andvate taimedega, mis toetavad su keha ja võimaldavad mõistusel töötada rahulikult, ilma ülemäärase stimulatsioonita.

Artikkel ilmus Telegramis esmalt novembris 2013.

 

Adaptogeenilised ehk keha tasakaalu parandavad ravimtaimed toetavad keha võimet stressifaktoritega toime tulla. Pidev stress kurnab immuunsüsteemi, aeglustab seedetegevust ja mõjutab hormonaalsüsteemi. Adaptogeenilised taimed on need, millel on keha funktsioone normaliseeriv toime, need ei põhjusta sõltuvust ega ülestimulatsiooni ega pidurda keha normaalseid funktsioone. Neil on üleüldine toniseeriv toime, mis suurendab vastupidavust kõikide füüsikaliste, keemiliste ja bioloogiliste stessifaktorite toime osas. Adaptogeenid tasakaalustavad meie keha hormonaalsüsteemi ja aitavad kohaneda muutuvate tingimustega, parandades immuunsüsteemi tegevust ja ergutades nii keha kui ka vaimu.

Traditsioonilises Hiina ja ajurveeda meditsiinis tuntud ravimtaimed taastavad tervisliku stressireaktsiooni. Kuid neid tuleb võtta õigel moel ja õiges annuses, mis sõltuvad sinu isiklikest vajadustest. Endale kõige sobivamate ravimtaimede leidmiseks tasub võimalusel konsulteerida spetsialistiga. Järgneb kümme tuntumat adaptogeenilist taime, mis võivad aidata sul leida rohkem energiat ja tasakaalu oma ellu.

Roosilõhnaline kuldjuur (Rhodiola rosea)

See jahedast kliimast mägedest pärit taim on tõhus tujuparandaja ja depressiooni leevendaja. Selle mõju on seotud serotoniini ja dopamiini taseme parandamisega kehas. Pilootuuringud inimestel on näidanud, et ta parandab füüsilist ja vaimset võimekust ning võib vähendada väsimust. Ka katsed rottidega on näidanud, et roosilõhnaline kuldjuur hoiab ära stressiga seotud muutusi söögiisus, kehal

Palun oota...
TEGEMIST ON TASULISE ARTIKLIGA, EDASI LUGEMISEKS PALUN VALI MAKSEMEETOD


Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt