Vaktsiiniteated Lätist: AstraZeneca nõuab ohvreid, FB kustutab inimeste postitusi

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

15. märts 2021 kell 15:18



Samal ajal, kui mitmed riigid on peatanud vaktsineerimise AstraZenecaga, jätkub meil ja ka naaberriigis Lätis süstimine täie hooga. Lätis suri pärast vaktsineerimist populaarse bändi Pērkons trummari Ikars Ruņģise isa. Mehe sõnul oli tema isa väga hea tervisega, kuid viis päeva peale AstraZeneca vaktsiini saamist ta suri.

 

Ikars Ruņģis tegi selle kohta Facebookis postituse reedel ning seda postitust jagasid tuhanded inimesed, kuid laupäeval kustutas Facebook selle.

See juhtum on omakorda algatanud Lätis suurema arutelu teemal, miks tsenseeritakse vaktsiiniohutuse teemalist infot ning miks jätkatakse AstraZeneca vaktsiinide kasutamist, samal ajal kui mitmed riigid on selle peatanud.

Samuti kustutati Facebookis postitus, milles Läti medõde Leida Milune keeldub vaktsineerimast ja kutsub teisi endaga ühinema. Milune sõnul ei ole survestatud vaktsineerimine okei ning see on tema isiklik otsus, mida ta oma kehasse 42-aastasena paneb.

Ka selle postituse on Facebook eemaldanud, kuid enne seda jõudsid seda jagada tuhanded inimesed.

 

Allikad: lingid artikli sees

 

Toimetas Sander Soomaa



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt