Hullumeelsus! Austrias maskid ette ka õues, Saksamaa surub lastele pähe hingamist takistavaid maske

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

7. jaanuar 2022 kell 16:13



Seal, kus valitseb hullumeelsus, kehtestatakse rumalaid reegleid ja kui psühhoos lõplikult eskaleerub, pole seda võimalik enam peatada. Leebe omikroni tüve (tavaline talveperioodi tatine nina ja kerge kurguvalu) ettekäändel maalitakse Austrias ja Saksamaal seinale fantoomoht, mis on kääbus kõigi varasemate ähvardavate stsenaariumite puhul. Veel kaks aastat tagasi märgiti “haigeks” reaalselt haigestunud inimesi, mitte ei pidanud terve rahvas kollektiivselt laskma skafandrites tegelastel vatitupsudega oma nina ja kurku vägistada. Aga tänapäeval on meil valitsuses katastroofipreestrid, kes ütlevad lauseid nagu “See kõik teeb mulle väga muret” või “Surmajuhtumite oht väheneb, kui …”. Nüüd on Austria teatanud, et maske tuleb kanda isegi väljas viibides ja uut süsti on vaja iga kuue kuu tagant ning ka Saksamaa on karmistamas seniseid (maski)reegleid, sealhulgas koolides.

 

Olematu pandeemia omikroni tüve ettekäändel on Austria otsustanud karmistada koroonareegleid uute piirangute ja karantiiniperioodidega. Liidukantsler Karl Nehammer teatas neljapäeval Viinis, et kui kahemeetrist vahemaad ei suudeta hoida, tuleb edaspidi Austrias isegi välitingimustes kanda ka FFP2 (meditsiinilist) maski. Lisaks on jaemüüjatel kohustus jälgida 2G reegli täitmist.

Liidukantsler Karl Nehammer eilsel pressikonverentsil. Foto: ekraanikuva

 

Väljas maskikandmise nõue kehtib näiteks jalakäijate tsoonide ja järjekordade kohta. “Alati on parem mask pähe panna kui seda mitte teha,” ütleb Nehammer. Lisaks on kaubandusettevõtted kohustatud läbi viima kontrolle, et järgitaks 2G reeglit – s.o sissepääs ainult vaktsineeritud ja läbipõdenud inimestele.

Taristu mitte-ohustamise eesmärgil saab nakatunud inimeste kontaktisikud edaspidi karantiinist vabastada pärast viiendat päeva. Igapäevaste testide ja FFP2 maski kandmisega peaksid kriitilise infrastruktuuri töötajad saama jätkata tööd ka kontaktisikuna. Vaktsineerimist tõendav nn roheline pass hakkab info kohaselt kehtima vaid kuus kuud alates veebruarist. See tähendab, et mask peab kogu aeg ees olema ja uut süsti on vaja iga kuue kuu tagant.

&nbs

Palun oota...
TEGEMIST ON TASULISE ARTIKLIGA, EDASI LUGEMISEKS PALUN VALI MAKSEMEETOD


Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt