Recycled Orchestra: Maailm saadab meile prügi, meie teeme sellest muusika

Artikli kuulamine on saadaval MINU TELEGRAM tellijatele

12. jaanuar 2014 kell 22:00



Paraguays asuva Cateura  linnakese prügimäele veetakse iga päev 1500 tonni prügi. Kohalikust kogukonnast, kes selle hiiglasliku rämpsukuhila läheduses elab, teenib suur hulk leiba prügisorteerijatena. Kui kohalik õpetaja Favio Chavez otsustas, et hakkab lastele muusikat õpetama, kogunes peagi lapsi rohkem kui pille. Mida teha? Lahendus tuli kodu kõrvalt prügimäelt: orkestri pillid leiti ja meisterdati valmis sellest samast prügist ja nii sündiski Recycled Orchestra. Allolev video tutvustab 2014. aastal valmivat filmi “Landfill Harmonic”, mis on vapustav lugu vaese kogukonna noorte teekonnast muusika kaudu parema tuleviku poole.

 

Pole tähtis, kuidas need lõhnavad, vaid see, kuidas need kõlavad, öeldakse filmis prügist tehtud pillide kohta. Orkestri moto on “Maailm saadab meile prügi, meie teeme sellest muusika”, rõhutades, et inimesi ei tohi ära visata nagu vana rämpsu.

 

 

Landfill Harmonic Facebookis

 

Allikas: Upworthy

Foto: Facebook

 

Toimetas Ksenia Kask

 



Kommentaarid

Kommentaare lugeda ja kommenteerida saavad vaid Minu Telegrami tellinud kasutajad. Tellimuse esitamiseks kliki siia või logi sisse siit.

Päevapilt